2024-07-10 09:00:03 | Kategori: Avis

Vester Hassing og Stae skal være læsebyer

Et nyt initiativ i Vester Hassing og Stae skal gøre bøger og læsning mere tilgængelig

VESTER HASSING-STAE: En arbejdsgruppe bestående af lokale ildsjæle har besluttet at sætte fokus på læsning og bøger i lokalområdet. Det skyldes bl.a. de seneste års negative udvikling blandt danskernes læselyst. 
Den store nationale læsevaneundersøgelse ”Børn og unges læsning 2021” viser bl.a. et billede af, at børn og unges lyst til at læse daler med alderen allerede fra 5. klasse. 
Undersøgelsen viser også, at brugen af sociale medier påvirker lysten til fritidslæsning negativt samt svækker børnenes koncentrationsevne.
- Ved at vi, som et samlet lokalsamfund, sætter fokus på læsning, bøger og samtaler om det, der læses, blandt både børn, unge og voksne, er vores håb, at interessen for bøgernes verden stiger igen. Bøger er meget mere end læsning for at lære. Bøger giver indsigt og udsyn. Bøger giver oplevelser for både store og små. De styrker nærværet, giver ro i en travl hverdag, og udvikler dig som menneske. Det er den læseglæde, vi gerne vil have mere frem i lokalsamfundet, fortæller Rikke Ejlertsen.
Arbejdsgruppen i Vester Hassing arbejder med at gøre bøger synlige og lettere tilgængelige i byen. 
Der er således opsat ’Snup en bog ’-kasser rundt i lokalområdet, hvor alle borgere kvit og frit kan snuppe en bog. 
Bøgerne bliver løbende doneret af de lokale i området. 
På sigt arbejder arbejdsgruppen på at bøgerne i bogkasserne skal indeholde et stempel med læsebyens logo, så bøgerne bliver til byens bøger, altså alles bøger. 
Efterspørgslen efter bøger har været stor, og efter sommerferien er planen, at der vil blive opsat dekorerede køleskabe i byen, som bliver fyldt op med bøger. 
Også den lokale idrætsforening VHG arbejder på, at der sættes en reol op i hallen med gratis bøger.
Det er tydeligt, at de lokale støtter op om initiativet. 
Både de lokale erhvervsdrivende, der gerne vil være en del af ’Snup en bog’-kasserne, men også privatpersoner, der tilkendegiver, at det er et spændende projekt, som de glæder sig til at blive inspireret af og være en del af.

Arbejdsgruppen arbejder hen over sommeren på at starte lokale læseklubber op, hvor mindre grupper af borgere læser den samme bog og efterfølgende mødes for at snakke om bogen.  

Læs tidligere artikel fra Vester Hassing

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: