2024-06-26 09:05:57 | Kategori: Avis

 
Stiindvielse og åbent hus:
Vester Hassing Vandværk kører på pumperne

Tekst og foto: Erik Amstrup

VESTER HASSING: Der var stort fremmøde, da Vester Hassing Samråd lørdag formiddag havde officiel indvielse af den nye gang- og ridesti fra Brodam til Øster Hassing vej.
Mange valgte at tilbagelægge hele den nye strækning til fods – og kunne efterfølgende gøre holdt ved Vester Hassing Vandværk, der holdt åbent hus for bl.a. at vise sin forbrugere, hvor vandet kommer fra, inden det når ud i hanerne i de små hjem.
Vandværket var vært ved hotdogs, softice, øl, sodavand og selvfølgelig også frisktappet vand fra egne haner.
De besøgende kunne ved selvsyn konstatere, at Vester Hassing Vandværk i bogstavelig forstand ”kører på pumperne” for at hente vand op af de omkring 70 m dybe boringer. Faktisk 410 kubikmeter dagligt, der bliver til 142.000 kubikmeter på årsbasis.
Det nuværende Vester Hassing Vandværk blev opført i 1987 og råder over to kildepladser med to boringer i hver, der gør forsyningen mindre sårbar.
For 14 år siden ophørte Stae Vandværk som selvstændigt vandværk. Det samme gjorde også vandværkerne i Aslund, Halhøj og Rimmerne, der nu får deres vand fra Vester Hassing.
I alt er der tilsluttet 1.460 forbrugere, hvilket betyder at omkring 3.500 personer og dyrehold hver dag får drikkevand fra Vester Hassing.
Vester Hassing Vandværk har desuden et meget lille spild på en enkelt procent på sine ledninger.
Der laves analyser af vandet flere gange årligt. Alle prøver har vist, at der ikke er forureninger i nogle af vandværkets boringer.
Og som noget betryggende i disse usikre tider, hvor mange er begyndt at ”preppe” har Vester Hassing Vandværk en nødgenerator, der automatisk starter ved strømafbrydelser. 
Dermed  kan vandværket fortsat levere frisk drikkevand i hanerne.
 
 
Læs tidligere artikel fra Vester Hassing ...

  

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM