2024-05-29 11:03:54 | Kategori: Avis



Statsministeren besøgte Hammer Bakker

Af Betina Fjelsted

VODSKOV: For seks år siden plantede daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en 1000-års eg i Hammer Bakker for at symbolisere starten på et omfattende naturgenopretningsprojekt.
Formålet med det store naturprojekt er at opkøbe og samle flere ejendomme og omdanne de nuværende mørke nåletræsplantager til en sammenhængende mosaik af lyse løvskove og tidligere tiders heder, overdrev og græsningslandskaber.
Torsdag formiddag lagde statsminister Mette Frederiksen, miljøminister Magnus Heunicke, borgmester Lasse Frimand Jensen og Frank Erichsen vejen forbi for sammen med blandt andet en 5. klasse fra Vodskov Skole at se, hvordan naturprojektet har udviklet sig siden starten for seks år siden.
Undervejs på den lille tur spurgte Mette Frederiksen interesseret ind til elevernes kendskab til naturen, og hvordan man bedst passer på den.
I de seks år genopretningsprojektet har været i gang, har Hammer Bakker fået et langt rigere dyre- og blomsterliv – ikke mindst til glæde for flere sommerfuglearter.
Ud af de omkring 70 arter dagsommerfugle i Danmark er halvdelen truet. 
De sidste 50 år er 12 arter forsvundet fra Danmark.
Arealer med opdyrket agerjord er omlagt til åbne marker for at fremme sommerfuglenes levevilkår. 
Derfor kan man se et rødt skær med almindelige syreblomster, der et af sommerfuglearternes spisekammre.
Skovområder, hvor nåletræer stod på rad og række, er fældet, og her får naturen lov at genskabe sig sammen græssende dyr.
Den danske naturfond sløjfer grøfter, så naturen kan genskabe moser og søer.
Ved Pebermosen ses et lyserødt skær af tranebærblomster, som mosebærsommerfuglene kun kan leve af.
Statsminister Mette Frederiksen er født og opvokset i Aalborg. Hun er derfor som barn og ung kommet i Hammer Bakker mange gange – og har bemærket, at skoven er blevet lysere og mere åben.


Læs tidligere artikel fra området ...

 

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM