2024-04-26 08:00:00 | Kategori: Avis

 
Historiske Dage i Tylstrup vil fejre historien og kulturen i Nordjylland

TYLSTRUP:Historiske Dage i Tylstrup, et friluftsevent og historisk marked i Tylstrup, vil fejre den nordjyske historie og kulturarv. 
Arrangementet strækker sig over alle fire dage i Kristi himmelfartsferien, fra den 9. til den 12. maj.
Arrangementet er et resultat af et samarbejde mellem Foreningen Historisk Formidling i Sulsted og Tylstrup Samråd. 
Sammen ønsker de at skabe et unikt rum, der fremmer historisk formidling og interessen for nordjysk historie og kulturliv gennem tiden.
I løbet af de Historiske Dage vil lokale og regionale foreninger, museer og ildsjæle dele deres viden og entusiasme for historien, lige fra nutiden til vikingetiden og middelalderen. 
Publikum kan se frem til et stort markedsunivers med historisk formidling, historiske håndværk, gøglere, musikere og historiske figurer iført tidssvarende dragter, der skaber en levende tidsrejse fra vikingetiden til middelalderen.
Der vil være masser af aktiviteter for publikum at deltage i, herunder workshops og historiske events. 
Der vil også være nyere historie. 
På eventpladsen, ”Nutiden” vil der være et Vintage Baggagerumsmarked med unikke fund og en Tombola arrangeret af Samrådet.
Man kan opleve knallertentusiaster udstille vintage knallerter og scootere. 
Lørdagen byde på helstegt pattegris og et spektakulært Veteranbiltræf med konkurrencer om flotteste udklædning og en imponerende udstilling af militærhistoriske køretøjer præsenteret af Baker Company.
På eventpladserne "Vikingetiden" og "Middelalderen" vil publikum kunne opleve arbejdende middelalderhåndværkere, tidsklædte børn og voksne samt underholdning fra pladsens musikere og gøglere.
Der vil være alt fra workshops i pileflet til samtaler med nordjyske bådebyggere, der arbejder på et ægte vikingeskib. 
Vikingerne fra Lindholm Høje vil bygge på en vikingevogn, og slægtsforskere vil tage publikum tilbage til de nordjyske aner fra middelalderen.
Amatørarkæologer og metaldetektorfolk vil dele deres viden om spændende nordjyske fund fra vikingetiden og middelalderen og demonstrere hvordan man afsøger et område for oldtidsskatte.
Historiske Dage i Tylstrup løber af stablen fra den 9. maj kl. 13.00 til den 12. maj kl. 15.00 på Markedspladsen i Tylstrup. Arrangementet byder på en unik mulighed for at opleve og lære meget mere om Nordjyllands rige historie og kultur.


Læs tidligere artikel fra Tylstrup ...

  

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: