2022-06-21 08:00:00 | Kategori: Avis

 
Teaterforestillingen ”Oppe i Bakkerne” nu på film
 
VODSKOV: I forbindelse med 100 års jubilæet for åbningen af Institutionen i Hammer Bakker i 2016, opførte ”Det Hemmelige Teater” forestillingen ”Oppe i Bakkerne”. 
En ”vandrende” forestilling, hvor publikum af stykkets fire skuespillere blev ført rundt til forskellige steder på institutionsområdet. En vandretur på godt to km.
Selvom ”Oppe i Bakkerne” naturligvis var fiktion, gav teaterforestillingen et historisk korrekt billede af datidens forhold og hierarkiet på institutionen eller ”Åndsvageanstalten”, som den blev kaldt dengang.
Det blev med 13 udsolgte forestillinger – svarende til i alt 600 publikummer – en stor succes. 
Det er nu seks år siden, ”Oppe i Bakkerne” blev opført. 
Og nu skulle man tro, at forestillingen kun fandtes i erindringen.
Men den daværende formand for ”Støtteforeningen for Museet i Hammer Bakker” Lone Vibe-Pedersen fik videofilmet samtlige 13 opførelser af forestillingen med sin mobiltelefon og et lille videokamera.
Det gav over 13 timers rå-optagelser, som Lone Vibe-Pedersen med hjælp af it-specialister nu har fået klippet sammen til en 40 minutters video af forestillingen. 
Det været et kæmpe – og nærmest uoverskueligt projekt med klipning og sammensætning af de forskellige kameravinkler. 
Det har taget lang tid. 
Til gengæld er det endelige resultat er blevet af så en forbløffende en god kvalitet, at man næsten skulle tro, at der har stået professionelle tv-fotografer bag kameraet.
Tilmed er videoen blevet forsynet med undertekster.
Onsdag eftermiddag overdrog Lone Vibe så rettighederne til Støtteforeningen, som efterfølgende gav brugsretten videre Museet i Hammer Bakker.
Rent fysisk befinder videoudgaven af ”Oppe i Bakkerne” sig på USB-stik. 
Det er hensigten at videoen bl.a. skal bruges i undervisningssammenhænge og sælges til besøgende på Museet i Hammer Bakker.
- Filmen viser bl.a. noget om, hvordan omgangen med mennesker med særlige behov har ændret sig gennem tiderne. Om tidligere tiders menneskesyn med ”racehygiejne”, sterilisationer, kvindefrigørelse. Noget der ikke ligger tilbage i en alt for fjern fortid, siger Lone Vibe.
- I dag har vi heldigvis flyttet os, så samfundet kan rumme alle mennesker og give dem med særlige behov de rigtige tilbud i deres liv.
Lone Vibe håber, at filmen vil blive flittigt brugt. 
Den giver god viden – og stof til eftertanke – om, hvordan man tog sig af mennesker med særlige behov i en ikke så fjern fortid.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: