2022-06-14 08:20:00 | Kategori: Avis

 
Velbesøgt Venstre-grundlovsmøde i Uggerhalne
 
UGGERHALNE: Dannebrog vejrede smukt med en blå himmel som baggrund, da Venstre i Kreds Nord holdt sit årlige Grundlovsmøde hos Fanny og Hans Stochholm i Uggerhalne.
Omkring 70 tilhørere var mødt op for at høre de tre grundlovstalere, regionsrådsformand Mads Duedahl, folketingsmedlem Preben Bang Henriksen og tidligere chefredaktør på Nordjyske Medier Per Lyngby.
I sin tale beskæftigede Preben Bang Henriksen sig med sagen omkring den aktuelle sag om tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, hvor Folketinget skulle stemme i blinde for at få ophævet hans immunitet.
Preben Bang Henriksen understregede, at det kan blive nødvendigt med en grundlovsændring, selvom det er en besværlig proces.
- Sagen mod Hjorth viser en gordisk knude: Folketinget skal i henhold til Grundlovens § 57 ophæve immuniteten, men kan ikke få sigtelsen forelagt, fordi oplysningerne er tophemmelige. Vi hverken kan eller skal stemme i blinde.
- Den samme situation – ingen straffesag – vil opstå, den dag et folketingsmedlem tager papirer fra et top hemmeligt udvalg og bærer hen på den russiske ambassade.  Papirerne kan ikke forelægges folketingets 179 medlemmer og immuniteten vil ikke blive ophævet.  Den pågældende vil ikke blive straffet.  Jo mere hemmelige oplysningerne er, jo mere sikker kan vedkommende være på, at der aldrig kommer en straffesag, fremførte Preben Bang Henriksen.
- Der er tale om en gordisk knude, der kun løses via en grundlovsændring.  Man kunne i den forbindelse overveje at lade Højesteret beslutte ophævelse af immuniteten i sager med meget hemmelige oplysninger.
- Den nugældende retstilstand er i hvert tilfælde ikke tilfredsstillende, understregede Preben Bang Henriksen.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: