2022-05-24 08:44:57 | Kategori: Avis

 
Middelaldermarkedet i Tylstrup gav mange gode oplevelser
 
TYLSTUP: Søndag eftermiddag sluttede tre velbesøgte middelalderdage på Markedspladsen i Tylstrup.
De første forberedelser til middelalderdagene gik i gang allerede i 2019, da Corona kun var kendt som en mexicansk øl – og ikke som den smitsomme virus, der senere kom til at plage verden.
Det var planen, at det første middelaldermarked skulle holdes i 2020, men det satte førnævnte pandemi en stopper for. 
 
Mange forberedelser
Men i weekenden lykkedes det med tre middelalderdage, hvor både publikum og middelalderfolket hyggede sig – og alle fik sig en masse oplevelser og viden om dengang, verden endnu ikke var gået at lave.
Tylstrup Samråd har sammen med Middelalderfolket med Anna Katharina Wind stået i spidsen for de tre dage, der har krævet omfattende forberedelser. Både med alt det praktiske, økonomi og kontakter til middelaldermarkedets mange aktører og nutidens myndigheder.
 
Middelalderligt børneoptog
Middelaldermarkedet blev åbnet fredag middag med et stort optog af børn fra børnehaverne og elever fra Tylstrup Skole, der netop havde middelalderen som emneuge. 
Alle børn, pædagoger og lærere var klædt i middelalderdragter. 
Det var et festligt skue, da de defilerede fra Tylstrup Hallen til åbningshøjtideligheden på Markedspladsen.
 
Skoleleder i gabestok
Her fik skoleleder Ulla Loft som allerførste første lov til at blive sat fast i den gabestok, som Tylstrups Onsdagshold har fremstillet til lejligheden.  
Samtidigt måtte hun til ”spot og spe” lide den tort at få tomater kastet i hovedet, mens hun skulle angre sine synder. (Dem ville hun dog efterfølgende ikke dele med Vodskov Avis og vore læsere).
Nu er Ulla en meget populær skoleleder. Derfor råbte alle hendes synligt forfærdede elever ”Sæt hende fri – Sæt hende fri”.
Med til historien hører, at skolelederen helt frivilligt deltog i denne noget grænseoverskridende seance.
 
Middelalderen oplevet helt tæt på
Der var masser at opleve på Middelaldermarkedet.  
Alskens middelalderfolk i alle rangklasser: Lige fra tiggere, munke, bueskytter, bønder, håndværkere til adelsfolk, skønjomfruer, biskopper– og en meget nobel klædt herre, der lignede den engelske Kong Henry VIII på en prik. 
Ham skulle giftelystne skønjomfruer holde sig langt fra, hvis de havde livet kært.
Du kunne også få et bad i et opvarmet middelalderbad. Her gjaldt det om at være den første om morgenen. Vandet blev dog skiftet hver dag.
 
Mad over bål
Overalt på pladsen var der gryder i kog over bål, og vel at mærke uden kartofler, som i middelalderen endnu ikke var kommet fra Sydamerika til Europa.
Overalt fornemmede man en meget venlig og harmonisk stemning, hvor middelalderfolket meget imødekommende fortalte om deres dragter – og de håndværk, de beskæftigede sig med.
Lørdag var der Middelaldertaffel i det store telt på den del af markedspladsen, der blev kaldt "Nutiden. 
Over 100 gæster ”åd” sig gennem helstegte pattegris og middelalderligt tilbehør.
 
Også middelaldermarked i 2023
Alle – både aktørerne, gæster og arrangører – er overbevist om, at Middelaldermarkedet i Tylstrup 2022 – bliver det første i en årlig tradition.
- Jeg synes, at vi kom godt fra start, og at vi har fået nogle erfaringer, vi kan bygge videre på til næste år, siger Middelalderfolkets tovholder Anna Katharina Wind.
Også Jeanette Bækgaard og Lone Sudergaard fra Tylstrup Samråd mener ligeledes, at der også bliver et Middelaldermarked i 2023.
- Det her var jo første gang, og vi har fået en masse brugbar viden, som vi kan drage stor nytte af. Både hvad der var godt, og hvad vi skal justere på.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: