2022-01-11 09:01:00 | Kategori: Avis

 
Vodskov sagde varmt farvel til sognepræst Oscar Lied

VODSKOV: Søndag formiddag blev der sagt et stort farvel og tak for indsatsen til Vodskovs norskfødte sognepræst Oscar Lied, der sammen med sin hustru Laurel og parrets to børn har valgt at flytte hjem til Norge.
Det skete med en velbesøgt afskedsgudstjeneste i Vodskov Kirke.
- Havde der ikke været corona-restriktioner lige nu, havde vi holdt en ordentlig afskedsreception med dig og din familie i Sognegården. Det må vi desværre ikke i øjeblikket. Derfor kommer det i stedet til at foregå her i kirken med taler og Pigekorets sange, sagde formanden for Vodskov Menighedsråd Hans Jørgen Dalum.
Provst Ole Rysgaard Madsen roste Oscar Lied for hans fire års gode præstegerning  i Vodskov – og for at sprede glæde og tilfredshed.
- Du har altid stået klar, og du har tydeligt sat dit positive præg på sognet. Tilmed har du ydet et godt bidrag til præsternes fællesskab i provstiet.
Sognepræst Bodil Bolding takkede også Oscar Lied for at være en god kollega – og for hans store energi.
- Du har sat så gang i så mange ting i Vodskov Sogn – bl.a. børnekirken. Vi håber, at vi ikke helt har drænet dig helt for energi.
Tage Landgrebe medbragte en hilsen fra de mange børn og unge, som Oscar Lied har mødt i Vodskov FDF.
- Tak for mange gode børnegudstjenester, spaghettigudstjenester og for Gud og Tortillagudstjenester, som har givet vore børn indsigt i kristendommen og har åbent kirken og dens budskab til de små i menigheden.
Menighedsrådsformand Hans Jørgen Dalum lagde i sin tale ikke skjul på, at han syntes, at det var ”rigtigt træls”, da Oscar Lied den 28. september kontaktede ham for at opsige sit præsteembede i Vodskov.
- Men omvendt har jeg også forståelse for, at du og Laurel og jeres to dejlige børn vil hjem til Norge for at være nærmere med familien.
- Udover præstegerningen har du – med dit norske modersmål – også skulle lære dansk. Du har sat ekstra kulør på sproget.
Hans Jørgen Dalum roste også Oscar Lied for hans gode evner og vilje til at samarbejde.
- Du har et roligt og stille væsen, og har aldrig tøvet med at byde på en kop og en snak. Du har evnen til at lytte, og dine fine prædikener har altid givet noget at tænke over og gå hjem på. Du har virkelig sat spor her i Vodskov Sogn.
Der blev også rettet en varm tak til Oscar Lied fra Vodskov Kirkes pigekor, organist og korleder Martin Kjeldgaard og kirkesanger Hanne Elkjær for et godt og altid problemløst samarbejde.
- Du skulle godt nok have en masse krammere, hvis der ikke lige havde været corona, sagde Hanne Elkjær.
I sin takketale gav Oscar Lied på humoristisk vis eksempler på det, han ikke vil savne – og ikke mindst – det han vil savne, når han forlader sit præsteembede i Vodskov.
- Jeg vil savne mine gode kolleger, kulturen, humoren og det afslappede. Det smukke kirkerum i Vodskov og tjenesteboligen.
- Jeg vil ikke savne at skulle arbejde med sproget og skrive prædikener på dansk. Ej heller vil jeg savne den sorte præstekjole, som bruges i Danmark. Der fortrækker jeg den norske, som er hvid.
Udover talerne blev Oscar Lied også ”begavet” med mange gaver.
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: