2021-11-23 09:09:01 | Kategori: Avis

 
Vodskovs fodboldpiger jonglerede i køkkenet

Tekst og foto: Malene Møller Nielsen

VODSKOV: Vodskov Fodbolds U14-U15 piger er en herlig samling af piger fra Vodskov, Langholt, Vester Hassing og Stae.
Mange af pigerne har spillet sammen i mange år og har delt mange gode fodboldoplevelser sammen.
Træningslysten hos pigerne er stor og de møder talstærkt op til alle træningspas uanset vejr og vind. For pigerne handler fodbold dog om meget mere end taktik, træning og weekendens kampe rundt omkring i det nordjyske. Det handler også om fællesskab, højt humør og venskaber på tværs af årgange og byer.
Derfor var programmet for pigernes træningsweekend i klubhuset i Vodskov heller ikke blot spilsystemer, taktiske oplæg og analyse af efterårets resultater.

Masterchef udfordrede pigerne
Pigerne mødte ind til træningsweekend uden at vide, hvad programmet bestod af. Det eneste de vidste var, at de skulle spille træningskamp lørdag morgen, meget tidligt!
Fredag eftermiddag da luftmadrasserne var pustet op og soveposerne rullet ud, fik de sig derfor en stor overraskelse. Mogens Frimann fra Stae, semifinalist fra den seneste sæson af Masterchef, troppede således op i skolekøkkenet på Vodskov Skole og overraskede pigerne. De skulle nu lave en toretters menu – alt fra bunden – på tid. 80 minutter og så skulle maden stå klar til præsentation for Mogens.
Hurtigt blev pigerne delt i hold og kastede sig over de kulinariske udfordringer. Der blev lagt planer, snittet grøntsager, jongleret med tacopresser og koncentrationen var høj fra start til slut.
Under madlavningen kunne hvert hold hente i alt 10 minutters hjælp fra Mogens, men de fleste klarede sig vist med langt mindre og da de 80 minutter var gået, stod der to lækre retter klar til den hårde dommer.

Rød-hvide farver og hygge
Da præmierne var uddelt til de bedste retter, maden var spist og skolekøkkenet igen ryddet, vendte pigerne tilbage til klubhuset.
Der blev set landskamp, spillet bordfodbold, spillet kort og hygget. Fantastisk at DBU på den måde støtter op ved at planlægge en landskamp i forbindelse med pigernes træningsweekend.

Lokal opbakning med stor betydning
For U14-U15-pigerne var dette ikke ”bare” en træningsweekend.
Det var endnu én af de der oplevelser, som binder fodboldholdet sammen og som hjælper til at pigerne har lyst til at fortsætte med at spille fodbold, også selv der i teenageårene ofte kommer mange andre interesser på banen, som kan udfordre holdsporten.
Hvis vi skal holde på fodboldspillerne fra de større årgange i de mindre klubber som Vodskov IF, så er der behov for mere end blot det fodboldmæssige sammenhold. Der er behov for at vi kombinerer fodbolden med oplevelser, som fastholder og styrker fællesskabet, så det er fedt at spille fodbold uanset om du er nybegynder på holdet eller har spillet siden du var helt lille.
Den lokale opbakning, vi har fået til holdet, er derfor også af stor betydning. Når NORD-PROFIL sponsorerer træningsdragter til pigerne, når Rema 1000 sponsorerer mad til træningsweekend eller når Mogens Frimann bruger sin fredag aften på at arrangere Masterchef for pigerne. Deres opbakning er ikke kun opbakning til et fodboldhold, men opbakning til fællesskabet blandt pigerne både på og udenfor fodboldbanen. Tusind tak for det.

Vi skal ikke hjem – vi skal videre
Efter denne træningsweekend skulle pigerne godt nok hjem.
De fleste af dem trængte også til at få indhentet lidt søvn. Men grundlæggende skal vi ikke hjem – vi skal videre, ligesom Joakim Mæhle og Olsenbanden. Vintersæsonen brager afsted, flere sociale arrangementer venter og pigerne præsterer godt i vinterens futsal-turnering, hvor de på nuværende tidspunkt ligger nr. 1 i puljen.
Næste år håber pigerne at få mulighed for at komme til fodboldcup i udlandet, men inden da venter et stykke arbejde med at tjene penge til turen. Og ja, hvem ved, hvad næste step så bliver derefter?
Sidder du derude og har lyst til at være en del af vores fodboldfællesskab, så kig endelig forbi Vodskov Stadion om tirsdagen, hvor vi træner. Der er altid plads til flere spillere – både nybegyndere og erfarne spillere.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: