2021-09-28 13:53:37 | Kategori: Avis

 
Lions Hammer Bakker har uddelt 2 mio lokalt siden 2005

TYLSTRUP: Lørdag fejrede Lions Club Hammer Bakker sit 50 års jubilæum med uddelinger af donationer og en aftenfest for medlemmer på Tylstrup Kro.
Kort fortalt var det Melvin Jones fra Chicago. der i 1917 fik idéen til at opbygge et fællesskab – en serviceorganisation, der skulle yde et uselvisk humanitært arbejde gennem lokale klubber.
Det blev starten til Lions Club, der hurtigt spredte sig fra USA og til resten af verden. Idag er Lions verdens største private humanitære hjælpeorganisation med 1,4 mio medlemmer fordelt på 48.000 klubber i 200 lande.
Den første Lions Club i Danmark blev stiftet i 1950, og i 1961 kom der også en klub i Nørresundby, som for 50 år siden chartrede den jubilerende Lions-klub, der startede sit virke i den gamle Sulsted-Ajstrup Kommunes område – og som senere blev udvidet til også at tække den daværende Horsens-Hammer Kommune.

En krone ind - en krone ud
Medlemmerne af Lions betaler et kontingent, der anvendes til administration.
Desuden har hver klub en aktivitetskasse, hvor i overskuddet fra de indtægtsgivende aktiviteter placeres med henblik til støtte af forskellige humanitære formål.
Det betyder, at ikke én eneste krone af Lions' indsamlede midler bruges til administration:
- Én krone ind – én krone ud.
Internationalt har Lions haft stort fokus på kampen mod blindhed, sukkersyge og mod mæslinger. Gennem årene er godt 50 mio. børn blevet vaccineret mod mæslinger med støtte fra Lions.

32 aktive medlemmer
Den jubilerende Lions Club Hammer Bakker har i dag 32 aktive medlemmer.
Under lørdagens reception gennemgik  klubbens præsident Poul Badsberg i sin jubilæumstale nogle af de mange aktiviteter, klubbens medlemmer gennem årene har været involveret i for at skaffe penge til humanitære formål: - På et tidspunkt byggede klubbens medlemmer sommerhuse for at sælge disse med fortjeneste.
Der har været arrangeret cykelløb, kirkekoncerter og sæbekasseløb, ligesom klubben har udgivet bogen ”Hammer Bakker sådan set” i samarbejde med nu afdøde lærer, Cecilie Nielsen fra Grindsted.

Mange aktiviteter
- I dag har Lions Club Hammer Bakker flere aktiviteter kørende, som både styrker det sociale sammenhold og skaffer os midler til donationer, som primært målrettes til humanitære formål for børn unge og ældre i vort
lokalområde, fortalte Poul Badsberg.
Lions Bakker er medudgiver af bogen ”Barn af Hammer Bakker”. Siden 2005 har klubben sammen med Hammerpigerne udgivet Hammer Bakker-kalenderen, som har været medvirkende til, at Lions har kunnet donere store beløb til lokalområdet.
Bl.a. blev overskuddet fra det første år brugt til at indkøbe hjertestartere, der blev placeret i alle byerne i Hammer Bakker-området.
- Det viste sig at være en rigtig god ide. Én af hjertestarterne blev taget i brug ganske få dage med et positivt udfald.

To millioner til lokale formål
I alt har Lions Hammer Bakker doneret knap to mio. kr. siden 2005, hvoraf en stor del af pengene stammer fra overskuddet af kalendersalget.
- Sidste år afsluttede vi et projekt, hvor vi donerede i alt 140.000 kr. til foreningslivet i lokalområdet efter et godt samarbejde med foreningerne.
Andre Lions Hammer Bakker-aktiviteter er anderæs – et væddeløb for små gule nummererede plastikænder.
Lions-medlemmerne fælder træer og saver brænde, der sælges i sække hos lokale handlende. Der pakkes også juleportvinskalendere for Vin-Gaven.

Den humanitære støtte
Hvert år uddeler Lions Hammer Bakker en julehilsen i form af en æske chokolade til samtlige beboere på områdets plejehjem.
Klubben sender også unge på en sejltur i de danske farvevande med sejlskibet ”Marylin Ann, ligesom handicappede har fået mulighed for at deltage i en sommerlejr ved Osted på Sjælland.
Endvidere er et ungt menneske sendt på udveksling til en Lions sommerlejr i bl..a USA.
Fælles for disse arrangementer er, at Lions afholder alle udgifter for den udsendte. Lions Hammer Bakker har også støttet et forskningsprojekt på Aalborg Universitetshospital om hjerneskader og senfølger heraf.

Blomstrende jubilæum
I sin tale slog Lions-præsident Poul Badsberg fast, at 50 års jubilæet naturligvis skal markeres på bedste vis:
-Vi startede i foråret op med et projekt ”blomsterfrø”, hvor der blev indkøbt  et antal frøposer, som så blev uddelt til hver enkelt elev på skolerne i vort virkeområde. Eleverne har efterfølgende  sået disse blomsterfrø. Enten hjemme hos forældre eller på et af skolen udpeget sted. Blomsterne står lige nu i fuldt flor rundt omkring til stor glæde for alle.
- Men vi har jo også besluttet at vi for at fejre vort jubilæum med  trestørre donationer til humanitære projekter i vort område. Vi har lagt vægt på, at donationerne primært skal komme børn og unge til gavn, tilføjede Poul Badsberg, der samtidigt rettede en stor tak til Lions Hammer Bakkes sponsorer og alle, der bakker om  klubben.
- Uden jeres støtte ville vi ikke kunne yde støtte, som vi gør.

Jubilæumsfest
Lørdag aften holdt Lions Club Hammer Bakkers medlemmer og deres damer fest på Tylstrup Kro.
Den blev i sædvanlig Lions-stil betalt af medlemmernes egne lommer.


Lions Hammer Bakker uddelte tre store donationer

TYLSTRUP: Lørdag uddelte Lions Club Hammer Bakker tre store donationer til humanitære formål.
Det Grønlandske Hus i Aalborg fik 25.000 kr. til indretningen af lokaler i det gamle Limfjordsværft, så det kan anvendes til det socialpædagogiske inklusionsprojektet ”Arctic Street Food” til gavn for herboende grønlandske unge – og til undervisningsbrug for skoleelever i Aalborg Kommune.
Julemærkehjemmet i Hobro fik 40.000 kr. som en håndsrækning til de mange aktiviteter om sund mad, nærvær og kammeratskab for børn med trivselsproblemer.
Hospitalsklovnene modtog ligeledes 40.000 kr. til at skabe glæde og smil hos hospitalsindlagte børn, der er gennem et sygdomsforløb.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: