2021-09-01 07:00:00 | Kategori: Avis

 
Masser af nytænkning på det nye behandlingscenter og botilbud på Storemosevej 24

VODSKOV: Onsdag var der officiel indvielse af Storemosevej 24, der erstatter de gamle og utidssvarende lokaliteter på Behandlings- og botilbuddet på Bodil Hjortsvej 9.
Beboerne er mennesker med udviklingshæmning kombineret med psykiatriske lidelser og/eller svære følelsesmæssige udfordringer.
Ved indvielsen var der taler af ældre- og handicaprådmand Jørgen Hein og Kirsten Larsen, der er enhedschef i Fagcenter for Særlige Tilbud.

Ønsker inddraget
Både borgerne og personalet har gennem temadage været inddraget i indretningen af det nye spændende hus, der har 20 lejligheder med hver sit tekøkken, stue/soveværelse med udgang til egen terrasse.
Hver beboer får også sin egen postkasse, idet ét af målene er, at selvstændiggøre borgeren i sit eget liv.
- De borgere, der skal bo her, er kommet med ønsker – både til deres lejlighed og den nye have. Selvom beboerne ikke selv har kunnet bestemme, hvilken lejlighed de skulle bo i, er der selvfølgelig blevet lyttet til borgernes individuelle ønsker, som f.eks. at få aftensol på terrassen, fortalte enhedschef Kirsten Larsen.

Fællesarealer
- Der har også været mange ønsker til haven, der rummer mange muligheder for fællesskab og aktiviteter: Bl.a. et bålsted, drivhus, multibane og fitness. Ønsket om at anlægge en tennisbane bliver det nok lidt sværere at opfylde, fortsatte Kirsten Larsen.
De 20 lejligheder på Storemosevej 24 er fordelt i fire grupper med hver sit fællesrum.  

Ingen personalekontorer
Der er tænkt mange nye tanker ved indretningen af Storemosevej 24.
Bl.a. er der ikke deciderede personalekontorer.
- Det er nyt og vil give personalet andre arbejdsgange, fordi de i høj grad vil befinde sig i fællesrummene, hvor dokumentationen foregår sammen med borgerne.
- Fravalget af personalekontorer er et bevidst valg, som skal styrke os i løsningen af opgaven, forklarede Kirsten Larsen.
På Storemosevej 24 er der fælles aktivitets- og kreativitetsrum, gamerrum, musikrum og et stort fællesrum, der kommer til at danne ramme om fødselsdage, jule- og nytårsaftener.
Leder af Storemosevej 24 er Lotte Nielsen, der sammen med sine medarbejdere efterfølgende viste rundt i de nye lyse omgivelser.
Ved indvielsen var de dog endnu umøblerede. Indflytningen sker først onsdag.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: