2021-07-14 07:00:00 | Kategori: Avis

Opbakning fra Vodskov Erhverv til bæredygtig affaldsindsamling

VODSKOV: Siden oktober sidste år har 11 af Vodskov Erhvervsforenings medlemsvirksomheder deltaget aktivt i projekt ”FleXskrald”.
Status viser, at projektet har været en ren ”win-win” – både for de virksomheder, der benytter tilbuddet. Men også for miljøet og  de fleksjobansatte, der afhenter affaldet.
I perioden er der sparet 3,9 tons CO2, hvilket svarer til en flyvetur over Atlanten.
Siden forsøgsordning blev sat i gang i Vodskov, er der indsamlet omkring 2,2 ton pap, papir samt hård og blød plast.
De enkelte butikker og erhvervsdrivende sorterer deres affald, som afhentes i FleXskralds klimavenlige el-bil.
Affaldet køres derefter til genanvendelse hos det lokale Ragn-Sells, der også har stillet en pappresser til rådighed centralt i Vodskov.

Et bæredygtigt samarbejde
FleXskrald er et samarbejde mellem bla. ”Netværk for Grøn Detail” i Aalborg Kommune og Huset Venture Nordjylland, som siden 2019 har tilbudt erhvervsdrivende i Aalborg midtby en affaldsindsamling, der prioriterer både miljømæssig og social bæredygtighed.
- Vi er  glade for samarbejdet med Vodskov Erhvervsforening og for at kunne starte denne ny affaldsordning op igennem FleXskrald. Nu er målet, at vi skal finde en konstellation, somogså fremover giver økonomisk og bæredygtig mening for alle parter, siger projektleder for FleXskrald Martin Quintero Hansen,
For de projektets fire fleksjobansatte giver det god mening at genanvende ressourcerne
- Social bæredygtighed handler bl.a. om anstændige job til alle. FleXskrald er én blandt mange måder hvorpå mennesker, der ikke kan arbejde fuldtids, alligevel kan bidrage med deres ressourcer på arbejdsmarkedet, siger Dorte Boddum Kronborg, direktør i Huset Venture Nordjylland, hvis medarbejderstab består af 90 % fleksjobansatte.

Stor succes for lokale erhvervsdrivende
Eksempelvis har FleXskrald været en succes for både Spar Nord og Vin-gaven,
- Vi er meget tilfredse med at være med i FleXskrald, selvom vi ikke har store mængder papir og papaffald. Vi havde tidligere en papcontainer og en makuleringsaftale, hvor store lastbiler afhentede vores papiraffald. I Spar Nord er der meget fokus på ”Grønne alternativer.  Vi har et fast plan for reduktion af CO2 i vores indkøb og investeringer. Det er et virkelig godt initiativ fog det fungerer 100%”, fortæller souschef i Spar Nord Vodskov Steen Bækgaard-Sørensen.

Også Morten H. Kristensen. Vin-Gaven er glad for ordningen.
- Som erhvervsdrivende i Vodskov bakker jeg op om de initiativer. som bygens borgere er interesseret i. Bæredygtighed er noget alle taler om. Jeg synes det er vigtigt, at vi alle bidrager hvor vi kan. Jeg har det godt med at vide, at det affald jeg ikke selv kan genbruge her i butikken, bliver sendt forsvarligt videre til genanvendelse frem for forbrænding. Samtidig er jeg glad for, at FleXskrald er en fleksibel ordning, hvor jeg har indflydelse på afhentningsmønstre, så det passer ind i min dagligdag her i butikken.

Håber på permanent ordning
Der er plads til mange flere virksomheder under FleXskralds bæredygtige vinger i Vodskov.
Håbet er, at ordningen gøres permanent og tilpasses lokalområdet yderligere, så endnu flere erhvervsdrivende kan få hentet deres affald på bæredygtig vis – og til inspiration for andre byer i området.
Projekt FleXskrald er støttet af midler fra EU’s strukturfond og løber i perioden 2019-2022.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: