2021-07-07 07:00:03 | Kategori: Avis

 
Dyttende opbakning fra Vodskovs bilister til strejkende sygeplejersker

VODSKOV: - Vi er mere værd, lød kampråbet fra de over 50 strejkende sygeplejersker, der i sidste uge demonstrerede i Vodskov for at søge opbakning til deres kamp for bedre løn.
Kl. 7.15 morgen mødtes sygeplejerskerne på Rema 1000's parkeringsplads, hvorfra de i samlet trop, med skilte og kampråbet gik mod Vodskovs sydlige rundkørsel, som er et omdrejningspunkt for trafikken ind og ud af byen.
Ét af sygeplejerskernes skilte opfordrede de omkringkørende bilister til at dytte med deres opbakning.
Hvis dytteriet ellers kan betegnes som en uofficiel ”Gallup-måling”, så må der være omkring 90 % opbakning til sygeplejerskernes krav om mere i løn.
Efter rundkørslen fortsatte sygeplejerskerne til Trekanten, hvor dagens demonstration blev evalueret over en kop kaffe og et stykke kage.
Selvom landets sygeplejersker ikke ”sympati-opbakkes” på organisationsplan i deres kamp for bedre løn af den øvrige fagbevægelse, var humøret højt.
Flere følte endda trang til en lille munter dans.
Når sygeplejerskerne valgte at demonstrere i Vodskov, var det fordi, at ikke alt skal foregå i Aalborg. Der er også behov for at gøre opmærksom på sygeplejerskernes lønkrav i oplandsbyerne.
Efterfølgende sluttede de demonstrerende sygeplejersker sig til deres kolleger, der havde taget opstilling ved Regionshuset i Aalborg.
De strejkende er primært kommunaltansatte hjemme- og demenssygeplejersker.
På sygehusene i Region Nordjylland har man mærket strejken, fordi man ikke kan sende de ældre, færdigbehandlede patienter hjem.
Det giver overbelægning på sygehusene. Det er samtidigt dyrt for kommunerne, fordi det at have de færdigbehandlede liggende på sygehusene er dyrere fremfor at få dem hjem.
I skrivende stund er der ingen, der tør give et bud på, hvornår og hvordan sygeplejerskestrejken ender.
Der kan gå lang tid.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: