2021-06-23 07:00:03 | Kategori: Avis

 
Tylstrup arbejder på middelaldermarked i 2022

TYLSTRUP: I Tylstrup blev der onsdag aften taget fat på de indledende forberedelser til et Middelaldermarked næste år.
Mødt var folk med erfaring i at deltage i middelaldermarkeder og repræsentanter fra Tylstrup.
Der har tidligere været planer om at et middelaldermarked, men så kom Covid-19-pandemien og satte en kæp i hjulet.  
Nu arbejdes der hen mod den tredje weekend i maj næste år, hvor Markedspladsen i Tylstrup indtages af middelalderfolk - lige fra tiggermunke, bisper, bønder, adelsfolk til bueskytter.
Hvert år - når der ellers ikke er corona - er der flere middelaldermarkeder rundt om i landet.
Mange har det som deres helt store interesse at være en aktiv del af disse markeder – og i nogle dage gå klædt i middelalderligt tøj og leve primitivt.
Et middelaldermarked skal være en autentisk oplevelse, hvor man prøver at genskabe tiden fra omkring årene 1300 til 1600.
Det bliver dermed ikke et marked, som de er flest, hvor kræmmere fra en trailer eller en campingvogn kan sælge - alt lige fra oldemors gamle hårbørste til hvide tennissokker i bundter.

På onsdagens møde blev der drøftet en række praktiske ting, fra indretning af markedspladsen, opstilling af telte, mad og drikke, underholdning over overnatnings- og badefaciliteter til de medvirkende middelalderfolk. Der skal også være underholdende middelalderlige indslag i løbet af markedsdagene.
Der er således nok at tage fat på i den kommende tid, både for middelalderfolkenes tovholder Anna Katharina Hvirvel Wind og aktive folk i Tylstrup.
Der ligger også en opgave i at få økonomien til at hænge sammen, ligesom der skal indhentes forskellige myndighedsgodkendelser.
Der er således rigeligt, der skal arbejdes med i de kommende måneder, både for middelalderfolkenes erfarne tovholder Anna Katharina Hvirvel Wind – og de frivillige i Tylstrup, der vil involverer sig i opgaven.
- Vi får brug for mange frivillige kræfter, siger Jeanette Bækgaard, der allerede har sat Tylstrups flittige onsdagshold i gang med at fremstille en gabestok.

Der er planlagt et nyt forberedende møde tirsdag den 7. september i Tylstrup Hallen.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: