2021-04-28 09:00:00 | Kategori: Avis

 
Gensynsglæde ved genåbningen af Kvisthusets Bar i Tylstrup

TYLSTRUP: Onsdag måtte restaurationer og barer igen slå dørene op efter små fem måneders nedlukning.
Det gav tilstrømning af et stort antal gæster, der langt om længe kunne få opfyldt et indestængt ønske om at spise på en restaurant eller nyde en kold fadøl eller to sammen ved vennerne på den lokale bodega.
Også hos Kvisthusets Bar på Luneborgvej i Tylstrup var der gensynsglæde hos mange stamkunder, da det smilende værtspar Lisa og Søren Schewing-Runøe lukkede op til ”de hellige haller”.
Snakken gik lystigt hos de gæsterne, mens der blev smagt på den veltempererede fadøl. Meget tyder på, at de normale tider er ved at indfinde sig, selvom reglerne siger, at der skal bestilles bord en halv time i forvejen, samtidig med, at hver enkelt gæst skal dokumentere, at hun eller han har en negativ coronatest, der ikke er over tre døgn gammel. Og at udskænkningen slutter kl. 22.00.
- De krav overholder vi naturligvis til punkt og prikke, ligesom der kun må opholde sig højst 30 personer i lokalet. Det har vore gæster vist stor forståelse for, siger Søren Schewing-Runøe.
Sammen med Lisa købte han – efter en periode som forpagter - Kvisthus-bygningen den 1. september sidste år.
- Vi havde flere planer, der skulle føres ud i livet. Men så kom corona-nedlukningen og satte det hele på ”standby”.
Kvisthuset i Tylstrup består af to forretninger. Bodegaen og Grillbaren.
Grillbaren har stået tom gennem længere tid. Men det fik de to erfarne restaurationsfolk Anna Stahlschmidt og Christian Bloch lyst til at forpagte denne del af forretningen – med hjemmelavet mad fra bunden – og med lokale råvarer.
Netop de to typer forretninger – et madværksted og et udskænkningssted er det perfekte match, måske bedst udtrykt i ordsproget: ”Uden mad og drikke duer helten ikke”.
Inden corona-nedlukningen fik Søren Schewing-Runøe også tre nye specielle gin på ”vinkortet”.
- Mange af Kvisthusets kunder værdsætter en gin. Og efter en udflugt til det prisbelønnede mikrodestilleri ”Volsted Distillery” ved Støvring, fik jeg en aftale i stand med Thorbjørn Kaagaard om at få specielle Tylstrup-etiketter på tre af hans gin-produkter. Det er selvfølgelig en ”Kvisthusets Gin”, en ”Tylstrup Gin” og måske - til dem, der bor udenfor bygrænsen - også en ”Vendsyssel Gin”.
Jo, der er kommet gang i restaurationslivet igen – om end med de begrænsninger, corona-restriktionerne sætter. Så mon ikke onsdagens genåbning må betragtes som en slags generalprøve på det, der var normalt, før Danmark blev lukket helt ned i marts sidste år?

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: