2021-04-21 09:00:00 | Kategori: Avis

 
Cykelsti Vodskov-Vestbjerg
Trafikmåling på Tingvej tager højde for lavt cyklisttal

CYKELSTI: Aalborg Kommunes By- og Landskabsforvaltning gennemfører i øjeblikket en trafikmåling på Tingvejen mellem Vodskov og Vestbjerg.
Trafikmålingen skal bl.a. vise, hvor mange trafikanter, der benytter den smalle snoede og farlige vej.
Baggrunden er kort fortalt, at Vejdirektoratet har udbudt en cykelpulje på 150 millioner kroner, der især skal bruges til anlæggelse af nye cykelstier.
For at få del i puljen skal en kommune selv betale halvdelen af udgifterne til cykelstien. Og da Aalborg Kommunes By- og Landsskabsudvalg har søgt midler fra puljen, ser mulighederne for at få anlagt en cykelsti mellem Vodskov og Vestbjerg ud til at være realistiske.
I sidste uges Vodskov Avis frygtede flere af avisen læsere, at en trafikmåling næppe vil give et realistisk billede af behovet for en cykelsti, idet mange cyklister og andre trafikanter på grund af trafikfarligheden vælger andre ruter end lige netop Tingvej.
Men det er der taget højde for, understreger civilingeniør Anne Iversen Hansen fra By og Landskabsforvaltningen:
- Vi forventer faktisk, at trafikmålingen viser, at andelen af cyklister på Tingvej er forholdsvis lav. Når vi sender ansøgningen til Trafikstyrelsen, vil vi selvfølgelig beskrive, at strækningen fravælges af cyklister, fordi den føles utryg og opleves farlig. Det er jo lige netop noget af det, Cykelpuljen har til formål at rette op på. Borgerne har derfor ingen grund til at være bekymrede for, at et lavt antal cyklister trækker ned. Vi kommer til at se mindst lige så meget på hastigheden for den biltrafik, der kører på Tingvej, og andelen af tung trafik, slutter Anne Iversen Hansen.
For en god ordens skyld skal det understreges, at Projekt ”Cykelsti Vodskov-Vestbjerg” ikke er vedtaget.
Det realiseres kun, hvis den ansøgning med tilsagn om at betale haldelen, som Aalborg Kommune har sendt til Trafikstyrelsens Cykelpulje,  imødekommes.
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: