2021-04-07 08:02:00 | Kategori: Avis

 
Tylstrup Dagli’Brugs’ pensionerede uddeler på fredagsvareture

TYLSTRUP: Selvom Jonas Bertelsen gik på pension som uddeler i Dagli’Brugsen i Tylstrup ved udgangen af 2015, er det ikke nogen overdrivelse, at det at give god gammeldags kundeservice fortsat stadig ”brugser" i hans blod. Også i den grad!
Hver fredag formiddag året rundt læsser Jonas sin bil – med tilhørende trailer, og kører vareture til Dagli’Brugsens mange kunder.
En service, som Dagli’Brugsen har tilbud i årevis, og lang tid inden de såkaldte online-supermarkeder dukkede op.
Her er ingen stress, jag, bøder og kummerlige arbejdsforhold som hos de chauffører, der bringer varer ud for et meget omtalt online-supermarked, hvis navn vi nemlig ikke vil nævne her.

Tid til en snak undervejs
- Nej, her er der ingen stress og jag, griner Jonas, for der skal altid være tid til at få sig en lille hyggesnak med kunderne, når varerne afleveres.
- Vi har bl.a. ældre kunder, der i en menneskealder har handlet her i Brugsen. Og dem vil vi ikke svigte nu, hvor de ikke længere er så mobile eller i stand til at køre til Tylstrup for at handle. Vi har også børne- og yngre familier, der får varer bragt ud om fredagen. Kunderne skal have den bedste service, understreger Jonas Bertelsen.
Typisk må Jonas ud på tre fredagsvareture, hvor også traileren er fyldt op.
Jonas kommer vidt omkring på sine fredags-vareture. Også langt udenfor det, der kan kaldes Dagli’Brugsen Tylstrups normale handelsdistrikt.

Ni-årig bydreng på Long John

Første gang, Jonas kørte varer ud til kunderne, var som ni-årig, hvor han fik job som bydreng hos en købmand.
- Det foregik på den såkaldte ”Long John”-varecykel. Det var hårdt arbejde for en lille dreng. Ofte var der et par sække kul, en ølkasse med 50 flasker og andre tunge varer på ladet.  

Brugsen som livsstil
Senere på Jonas Bertelsen udlært i Brugsen i Dybvad, derefter uddeleler i Poulstrup, indtil han i 1987 overtog den daglige ledelse af Dagli’Brugsen i Tylstrup.
Og med arbejdsuger, der lå adskillige timer over de 37, der er normalt gældende på det danske arbejdsmarked.  
Arbejdslivet blev også en livsstil.

Fortsat i fuld vigør
Den 31. november 2015 gik Jonas på pension over overlod Dagli’Brugsen til sin souschef Jette Hassing.
Det var dog på ingen måde et skift fra en travl arbejdsdag hjem til sofaen for at falde søvn til de evigt genudsendte Barnaby-krimier. Det vil ligge Jonas fjernt.
Jonas fortsatte – og fortsætter – som det fremgår - stadig med sine vareture. Han har ligeledes job hos det Coop-ejede OK-Benzin, hvor han servicerer landsdelens tankstationer og bl.a. kontrollerer om sikkerhed, bannere og alt andet er i orden.
Desuden yder han hver onsdag – sammen med andre aktive seniorer - en frivillig arbejdsindsats med at holde tingene i orden på Tylstrup Stadion.
Jonas Bertelsen er tillige aktivt medlem af Lions Club Hammer Bakker. Blandt andet fældes der træer, som saves op i brændestykker til pejsen og sælges. Selvfølgelig også i Dagli’Brugsen i Tylstrup.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: