2021-03-17 07:03:00 | Kategori: Avis

 
Horsens Hammer Havekreds fylder 75 år

VODSKOV: Mandag den 22. marts er det 75 år siden, haveinteresserede i Vodskov og omegn stiftede Vodskov Haveforening (Haveselskabet for Horsens-Hammer Sogne) med pastor Kjær som formand.
I de første år havde Haveforeningen ansat en ”sprøjtemand”, som medlemmerne kunne hyre til at sprøjte for utøj og ukrudt.
Gennem alle årene har haveforeningen stået som arrangør af talrige foredrag om haver og planter. Ligeledes har der været demonstrationer om pyntning til jul og påske.
Desuden har Haveforeningens årlige éndags udflugt altid været et tilløbsstykke, med alle pladser i bussen besat.
Turene starter med en fællessang. I løbet af dagen besøges der fire til fem haver afbrudt af en frokost midt på dagen.
På hjemturen er bussen altid fyldt med planter og godt humør.
Ét af haveforeningens mest markante medlemmer gennem adskillige år var Mie Kjærsgaard, der også var formand i en årrække. Hun blev derfor et vigtigt samlingspunkt i foreningen. De øvrige bestyrelsesmedlemmer var heller ikke folk, der sådan lige løb af pladsen, og ligeledes lagde et stort stykke arbejde i foreningen.
Da foreningen blev stiftet blev der indkøbt en protokol, hvori alle bestyrelsesmøder og generalforsamlinger fra den 22. marts 1946 lige frem til generalforsamlingen den 25. januar 2011 er indført med sirlig skrift.
På netop denne generalforsamling vedtager de 27 deltagere enstemmigt at sammenlægge Vodskov og Omegns Havekreds med Tylstrup-Sulsted-Vestbjerg Havekreds – under navnet Horsens-Hammer Havekreds.
Og den dag i dag er den nu 75-årige forening stadig et både vigtigt og inspirerende samlingspunkt for områdets haveinteresserede.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: