2021-02-17 08:00:25 | Kategori: Avis

 
Lisbeth og Rene Stricker fra Uggerhalne tildelt årets epilepsipris
 
UGERHALNE: Sidste år gennemførte Lisbeth og Rene Stricker fra Uggerhalne en 422 km lang vandretur fra Padborg og derfra langs den gamle hærvej hjem til Uggerhalne.
Formålet var først og fremmest at skabe opmærksomhed om epilepsi og ikke mindst de muligheder, der er for at behandle sygdommen.
Lisbeth Stricker, der arbejder som sygeplejerske, blev selv opereret for epilepsi for otte år siden og lever i dag et helt normalt liv.
Opmærksomheden om epilepsien og mulighederne for operation fik de i den grad også skabt med 48 siders (heraf 11 forsider) omtale i landets aviser, to tv-programmer på TV2 og to direkte udsendelser på DR P4.
Desuden fik parret undervejs indsamlet 67.225 kr. til Epilepsiforeningen.
Hvert år den 2. mandag i februar er der International Epilepsidag, hvor Epilepsiforeningen uddeler en pris til én eller flere fagpersoner, der har gjort særlig og ekstraordinær indsats for mennesker med epilepsi og deres pårørende.
Og måske ikke så overraskende gik epilepsiprisen, der består af et diplom og 10.000 kr. i år til Lisbeth og Rene Stricker.

Epilepsiforeningens begrundelse
Her kan du læse baggrunden og begrundelsen for tildelingen.’
“Lisbeth er sygeplejerske og arbejder til dagligt på Aalborg Universitetshospital.
Hun er samtidig dybt engageret i skydesporten, og er således en af landets allerbedste skytter.
I den sammenhæng er hun og ægtefællen René lykkes med at få etableret fundamentet for et større forskningsprojekt under DGI´s vinger.
Projektet som blandt andet laves i samarbejdet med Hjerneskadecentret i Aalborg, vil undersøge om skydning kan være et godt middel til genoptræning eller skærpning af nogle af de kognitive problemer som blandt andet en del med epilepsi oplever.
Det fortjener stor anerkendelse at de er lykkes med at etablere et projekt, som skal forsøge at undersøge potentialerne i skydesporten – også for mennesker med epilepsi, som er Lisbeths hjertesag.
Ud over dette spændende og meget anderledes projekt, har Lisbeth og René samtidig brugt deres sommerferie 2020 på et andet helt enestående privat projekt de valgte at kalde Strickers OP-tour.
Her brugte parret deres sommerferie på at gå fra grænsen til Tyskland og hele vejen hjem til Nordjylland. En kæmpebedrift, som undervejs skabte uhørt stor medieomtale af såvel epilepsi som Epilepsiforeningen – noget parret havde brugt utallige planlægningstimer på – og som de lykkes over al forventning med.
I en tid, hvor mange byder sig til ifht. spaltepladsen, er der al mulig grund til at kippe med flaget for en helt igennem ekstraordinær og vedholdende indsats.
Først og fremmest for det store forskningsprojekt som forhåbentligt også vil give nogle spændende resultater på epilepsiområdet, men sandelig også for deres vildt flotte synlighedsindsats; en synlighed vi ved betyder utroligt meget for foreningens medlemmer.
Så kæmpestort tillykke til Lisbeth og René.”

DGI-hjernefokus
Som meget aktive medlemmer af Vodskov Skytteforening er Lisbeth og Rene Stricker allerede i gang med et nyt projekt ”DGI-Hjernefokus”.
Skydeidrætten er en koncentrationsidræt, hvor erfaringerne viser, at mennesker med erhvervet hjerneskade og deraf følgende koncentrations- og hukommelsesbesvær kan nyde stor gavn af at deltage i skydesporten.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: