2021-02-10 08:10:32 | Kategori: Avis

 
Sulsteds og Vestbjergs konfirmander bagte småkager med opskrifter fra bibelen

SULSTED-VESTBJERG: Onsdag og torsdag morgen kl. 7.30 og en time frem stod sognepræst Kristinna Korsbæk Brejner klar til at tage imod 42 konfirmander, der ankom alene eller nogle stykker ad gangen.
Sulsteds 18 konfirmander mødte op i Sulsted Sognegård og 7.A fra Vestbjerg Skole i Vestbjerg Kirkecenter for at hente ingredienser til en opgave, som de skulle klare derhjemme: At bage ”Bibel-småkager”.
De konfirmander, der ikke boede for langt væk, fik en frisk start på dagen med en cykel-, gå- eller løbetur til sognegården eller kirkecentret.
Efter udleveringen af ingredienserne vendte derefter tilbage til hver deres ”Nedluknings-Hjemmeskole”.

Rart at mødes med konfirmanderne
Det var dog ikke første gang siden corona-nedlukningen af skolerne, at præsten og hendes konfirmandhold mødtes på denne måde.
- Det er hyggeligt at se konfirmanderne igen. Nogle få var lige hoppet ud af sengen og mødte endda i nattøj. Andre kom i sportstøj og havde taget hunden med. Selvom jeg kun traf de kære unge mennesker i kort tid, fik jeg da lige hørt, hvordan de har det i denne sære tid. Og hvad de får tiden til at gå med, smiler Kristinna Korsbæk Brejner.
 
Bibelske bageopskrifter
Da de vordende konfirmander var kommet hjem med den over 3½ kg tunge pose med ingredienser, skulle de først på ”skattejagt” i Bibelen.
De unge havde fået nogle bibelvers med i opskriften, som de så skulle slå op for at finde ud af, hvilke ingredienser der skulle bruges.
Det kunne evt. være smør, som var nævnt i et vers. Eller eksempelvis i 1. Mosebog kap. 43 vers 11, (den sidste ingrediens), som bar mandler.
- Opgaven var ikke helt nem. Ingen af konfirmanderne meldte dog tilbage, at de ikke kunne finde frem til de henviste ingredienser.

Fotos af det færdige bagværk
Konfirmanderne blev anbefalet at bruge Bibelen fra Bibelselskabet, da der er  variationer i sproget i de forskellige udgaver.
Efter at have fundet alle ingredienserne i opskriften, kunne konfirmanderne gå i gang med bagningen. Senest dagen efter skulle de sende et billede af det færdige bagværk til præsten.
Nogle af de unge gik allerede i gang umiddelbart efter hjemkomsten Sulsted Sognegård og Vestbjerg Kirkecenter, mens andre ville vente og hygge sig med bagningen sammen med mor eller far.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: