2021-02-10 08:05:09 | Kategori: Avis

 
Vodskovs FDF-børns gode gerninger gav penge til Danmarksindsamlingen

VODSKOV: På grund af corona-restriktionerne har FDF Vodskov - som mange andre - måttet indstille sin ugentlige aktiviteter i den seneste tid.
- Alligevel findes der ”blå lyspunkter” i en ellers så grå og nedlukket hverdag. Sammen med FDF’ere fra hele landet har vi de seneste uger lavet gode gerninger for andre, fortæller kredsleder René Aaholm fra FDF Vodskov.
FDF har indgået et samarbejde med DR Ramasjang, hvor man sammen med Friluftsrådet og Danmarks Biblioteker skal få børn i Danmark til at gøre gode gerninger for andre.
For hver god gerning, som blev registreret på en hjemmeside, har Novo Nordisk Fonden doneret 20 kroner til Danmarksindsamlingen, som i 2021 støtter børn, der er ramt af Coronakrisen.
Danmarksindsamlingen sluttede med et stort TV-show på DR  lørdag aften.
FDF Vodskov deltog i det landsdækkende initiativ.

Ti slags gode gerninger
De gode gerninger skulle laves inden for ti forskellige kategorier:
- Indsaml noget skrald, hjælp dyrene i naturen/haven, hjælp din nabo, bag en kage til en du vil glæde, ring/skriv til dine bedsteforældre, send en hilsen til nogen på et plejehjem, hjælp nogle nybagte forældre, gå en tur med en ven/nabo/familiemedlem, gør en hemmelig tjeneste for nogen og læs en historie højt for et andet barn, forklarer René Aaholm.

Fuglekasser og bagning
For at få aktiviteterne i gang, fik alle børn og unge i FDF Vodskov leveret materialer og instruktioner til at lave fuglekasser og fuglekugler under kategorien “Hjælp dyrene i naturen/haven” og et brev med opfordringer til aktiviteter.
- Vi har fået positive tilbagemeldinger fra forældrene for initiativet. Vi kan se og høre, at mange af børnene har lavet fuglekasser, bagt kager og andre gode aktiviteter, fortsætter kredsleder René Aaholm.

For meget skærmtid
Den usikkerhed og mangel på mulighed for planlægning af aktiviteter, som har præget det forgangne år, har givet udfordringer.
Sidste år holdt nogle af holdene virtuelle møder.
Men med den seneste nedlukning, hvor også alle skolebørn skulle blive i hjemme og modtage virtuel undervisning, er de virtuelle FDF-aktiviteter blevet skruet ned.
- Vi har vurderet, at børnene nok ikke har lyst til FDF-aktiviteter foran en skærm, når de har brugt hele skoledagen foran en sådan, siger René Aaholm.

Aktiviteter i mindre hold
I de perioder, hvor mange andre dele af samfundet har været lukket ned, har foreningslivet haft tilladelse til og er endda blevet opfordret til at holde aktiviteterne kørende.
Det har FDF Vodskov gjort i vid udstrækning.
Selv da forsamlingsforbuddet var nede på ti personer, har nogle af kredsens frivillige ledere formået, at gennemføre gode aktiviteter for børnene.
FDF-klasser været delt op i mindre hold og afholdt de samme mødeaktiviteter to eller tre uger i træk for forskellige børn på holdene, sådan børnene på de samme hold lavede de samme aktiviteter, blot på forskellige tidspunkter.

Samvær med andre børn
- Det har været vigtigt for os, at tilbyde børn og unge muligheden for at komme ud og mødes med andre børn og unge, siger Kristina Dissing, som er leder for de 8-10 årige børn.
- Til tider har indendørs aktiviteter ikke været tilladt, og så har vi lavet udendørs aktiviteter blandt andet i skoven. Aktiviteterne er vigtige for at understøtte sociale relationer blandt børn. Specielt i en tid, hvor mange andre ting er lukket ned.

Ny idéer klar
Initiativet med aktiviteter og gode gerninger har givet FDF Vodskov nogle ideer til, hvordan man oggå kan tilbyde nogle aktiviteter, selv om det ikke er muligt at mødes.
I starten troede lederne, at det kun blev en kort nedlukning.
Med flere forlængelser af nedlukninger, er der endnu ikke nogen der ved, hvornår det bliver muligt igen at åbne for de normale aktiviteter.
I FDF Vodskov arbejdes der i kulisserne, hvor der gøres klar til at komme i gang, når corona-restriktionerne ophæves.
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: