2021-01-06 09:00:00 | Kategori: Avis

 
Navnlig Navne:
Finn siger farvel til fjernvarmen
Efter 40 år går Finn Jensen på efterløn fra jobbet hos entreprenørvirksomheden VME Simonsen & Wendt i Vodskov. Her har han de seneste ti år været formand for virksomhedens mange fjernvarmeprojekter i Nordjylland.

VODSKOV: Finn Jensen har et indgående kendskab til mange af de nordjyske byggerier, der skyder op i disse år. Siden 1981 har han nemlig været med til at lægge rør til fjernvarmen i en stor del af det nordjyske nybyggeri.
Når Finn den 7. januar fylder 63 år, kan han se tilbage på et langt og flittigt arbejdsliv, hvor han har taget turen fra håndmand over maskinfører til sjakbajs og i de seneste ti år formand for fjernvarmeprojekterne i VME Simonsen & Wendt, der dækker en stor del af de nordjyske fjernvarmeanlæg, særligt i Aalborg Kommune.
Det hele begyndte i 1974, hvor Finn, der lige var gået ud af skolen, blev ansat på en maskinstation i fødebyen Ajstrup mellem Tylstrup og Sulsted. Her arbejdede hans far allerede, og Finn havde ofte været afsted med sin far. Som stor skoledreng syntes han, det var interessant at følge arbejdet med de store maskiner, når kloakrørene skulle i jorden, så valget var let.
Efter syv år som håndmand hos maskinstationen, der i mellemtiden var blevet til et entreprenørfirma, fik Finn i 1981 et jobtilbud hos det nuværende VME, der dengang hed Murermester Thorkild Larsen. Murermesteren havde fået øje på den arbejdsomme, unge mand, og ville gerne ansætte ham, da Finns gamle arbejdsplads skulle lukke.

Fra rendegraver til sjakbajs
Hos VME blev en af Finns første opgaver som håndmand arbejdet med at etablere og udbygge fjernvarmenettet i forbindelse med den store byggeudstykning, hvor det nuværende Viva Bolig opførte en række lejeboliger på Store Tingbakke i Vodskov.
I 1985 var en af opgaverne opførelsen af Grindsted Sognegård.
Finn var i mellemtiden begyndt at køre rendegraver i virksomheden, der nu var kommet til at hedde VME Vodskov Murer Entreprenør A/S, men stadig havde murermester Thorkild Larsen ved roret. Og selv om mester satte pris på sin håndgangne medarbejder, kunne de to ikke helt blive enige om, hvad Finn skulle have i løn. Den disput endte med, at Finn sagde farvel og tak. Han fik job i et andet firma, men det holdt kun kort, for efter tre måneder ringede hans gamle mester. Han havde ganske vist ansat en anden til at køre rendegraver, men Finns tidligere sjakbajs var gået på pension, og mester mente, at det var et job, Finn ville passe godt ind i.
- Og så blev vi enige, ikke bare om lønnen, men også om en firmabil, husker Finn med et lille smil.

Masser af nye byggerier
Det blev til 25 år med hårdt, fysisk arbejde som sjakbajs, kun afbrudt af otte ugers kloakkursus på AMU.
Heldigvis har Finns helbred kunnet holde til det, selv om ryggen i de seneste år er begyndt at drille lidt.
I mellemtiden har VME været igennem et generationsskifte, hvor Thorkilds søn, Kim Larsen, i 2008 overtog ledelsen af virksomheden. Også den nye mester kunne få øje på Finns kvaliteter. Så da VME i samarbejde med Aabybro Entreprenørforretning vandt licitationen, da rammeaftalen for Aalborg Forsyning for 10 år siden kom i udbud, blev Finn fuldtidsformand for fjernvarmedelen i VME. Et job, hvor der i kraft af hans rolige gemyt og mangeårige erfaring har stået stor respekt om Finn.
VME har vundet licitationen igen to gange siden, så Finn har som formand for seks anlægshold været med til at lægge grunden til stort set alle de nye byggerier i Aalborg Kommune.
Det gælder Eternitgrunden, hele havnefronten, Hasseris Enge, Gug Alper samt en række store udstykninger i Frejlev, Klarup og Sejlflod, for blot at nævne nogle.
Finn har også i sin tid arbejdet på opførelsen af en række barmarksværker i bl.a. Grindsted, Langholt, Halvrimmen og Arentsminde, ligesom han har været med til at byggemodne i forbindelse med opførelsen af Langholt Idrætshal og en fabrik i Storvorde.

Slukker mobilen og bliver bedstefar
Den 6. januar har Finn sin sidste arbejdsdag.
På grund af coronasituationen er det desværre ikke muligt at holde en afskedsreception, så dagen skal hovedsageligt bruges til at køre rundt og sige farvel til folkene på mange af de byggeprojekter, han har været involveret i.
De seneste uger har han brugt på at sætte sin afløser, Jesper, grundigt ind i tingene.
Overgangen til efterlønnen bliver først og fremmest et farvel til den mobiltelefon, der har fulgt Finn i de sidste mange år. Den har aldrig været slukket, og det er ikke mange dage, den ikke har ringet fra klokken seks om morgenen. Som formand har Finn typisk kørt rundt og set til de forskellige projekter og sørget for, at folkene har haft det materiel, de skal bruge. På samme måde er det Finns telefon, der har ringet, når der var gravet et kabel over, eller hans folk har stået et sted og manglet sand. Aftenerne har han typisk brugt på det papirarbejde, han ikke nåede i løbet af dagen.
Alligevel er han ikke bange for, at overgangen bliver for brat. Og han har glædet sig til dagen. Nu bliver der meget bedre tid til det, der ikke har haft mulighed for at fylde så meget i alle de år, Finn har arbejdet. Blandt andet jagtturene med vennerne, der ofte har måttet tage af sted uden Finn.
Han opdrætter også selv jagthunde, og er nu på sit 13. kuld tysk ruhåret hønsehund.
Og så er der samleveren Marianne og de to døtre på 33 og 30 år, der bor i henholdsvis Silkeborg og Holstebro.
Den yngste af døtrene venter sig til februar, så timingen kunne dårligt være bedre for den kommende bedstefar.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: