2020-11-25 07:03:00 | Kategori: Avis

 
Vestbjergs ildsjæle vil omdanne det gamle idrætsanlæg til naturpark

VESTBJERG: Initiativgruppen ”Ildsjæle i Vestbjerg”, der er et udvalg under Vestbjerg Samråd, arbejder lige nu på et projekt, der skal fremme trivslen og sammenhængskraften i byen.
Formålet med projektet er at omdanne Vestbjergs gamle boldbaner til et naturområde med forskellige aktiviteter.
Initiativgruppen ”Ildsjæle i Vestbjerg” består af ti lokale borgere, der fagligt favner bredt med forskellige uddannelser og praktiske erfaringer.

Hvorfor er der netop brug for dette projekt?
Med flytning af Vestbjerg Idrætsforenings boldbaner centreres byens idrætsaktiviteter ved og omkring Vestbjerg Skole og sportshal.
Det betyder, at børn og den yngre generation primært samles om aktiviteter i den nordlige del af byen, mens de ældre borgere vil orientere sig om centerområdet og den sydlige del af Vestbjerg.

Småsøer og biodiversitet
Aalborg Kommune ønsker at anlægge 6 - 8 regnvandsbassiner på de tidligere boldbaner syd for Mejlstedvej.
Bassinerne skal optage overfladevand fra tage, veje og pladser.
Det omkringliggende areal tilplantes med en naturpræget vegetation tilpasset vådområdet, da området periodevis vil være delvist oversvømmet.
I området anlægges stier som udformes således, at stierne ikke normalt vil blive oversvømmet.

Rekreativt samlingssted
Området på de tidligere fodboldbaner giver dermed helt nye og unikke muligheder for at skabe helheder og sammenhængskraft på tværs af byen.
Og ikke mindst på tværs af generationer.
Den nye lokalplan for området med nye boliger, udvidelse af byens stisystem over Mejlstedvej samt etablering af et vådområde kalder desuden på udnyttelse af området som et nyt rekreativt naturområde og samlingssted for byens borgere.

Biologisk mangfoldighed
Vestbjerg by er bevidst om sit ansvar omkring grøn udvikling.
Området har allerede et spændende plante- og dyreliv, da de tidligere boldbaner i knap to år ikke har været passet og plejet, hvilket har fremmet den biologiske mangfoldighed.
Projektet kan være med til at sikre og styrke udviklingen af den biologiske mangfoldighed, skabe nye levesteder for dyr, fugle og insekter, fremme biodiversiteten og samtidig skabe et attraktivt byrum for friluftaktiviteter, oplevelses- og læringsmiljøer for alle borgere rundt om Hammer Bakker, institutioner og skoler i Aalborg Kommune.
Med nutidens levestil og med COVID-19 in mente, er der et øget og aktuelt fokus på, hvordan vi som mennesker får et mere aktivt friluftsliv i naturen.
Projektet understøtter Aalborg Kommunes landdistriktspolitik især ift. fokus på ”Landsbyfællesskab og fælles relationer” samt ”Natur og grønne fælles arealer”.

Hvordan?
Formålet med projektet er at skabe sammenhængskraft og helhed på tværs af Vestbjerg samt på tværs af generationer.
Det gøres ved at skabe et rekreativt naturområde med mødesteder, pladser til aktiviteter og læring.
Områdets naturlige mangfoldighed, som grænser op til den tidligere istidsskrænt samt åbne marker, vil danne de perfekte rammer for projektet.

Mange muligheder
Med Aalborg Kommunes etablering af regnvandsbassiner på de tidligere boldbaner, åbnes der for nogle meget spændende muligheder for at skabe nogle helt nye rammer for et aktivt friluftsliv og mødested for Vestbjergs borgere f.eks.:
- En bålhytte/madpakkehus – som samlingssted for alle på tværs af generationer, og hvor der kan holdes fælles bålaftener f.eks. i samarbejde med de uniformerede ungdomskorps, daginstitutioner, dagplejer og skolen.
- Sansehave - oplevelser for alle sanser og inspiration til at arbejde med vilde haver.
- Et amfiteater med siddepladser – ramme for forskellige aktiviteter f.eks. skoleteater, koncerter og sangaftener.
- Plateau/platforme ud over søerne – med muligheder for at undersøge og kigge på søens dyre-, insekter og planteliv, og som kan fungere som læringsstation med info-tavler for skolerne i kommunen.
- Fysiske aktiviteter for børn f.eks. en junglesti med forhindringer, motionsredskaber og andre former for motion - skaber bevægelse for borgere i alle aldre.
- Gangstierne i området anlægges handicapvenligt og binder området sammen.

Ønsker input fra borgerne
”Ildsjæle i Vestbjerg” opfordrer byens borgere til at komme med forslag, idéer og kommentar til den kommende den nye bypark.
Og helst inden den 1. december.
Det kan ske på mailadressen: vestbjergnynaturpark@outlook.dk.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: