2020-10-14 13:56:52 | Kategori: Avis

Strickers OP-Tour bliver til Projekt Hjernefokus
Først skabte Lisbeth og Rene Stricker opmærksomhed omkring epilepsi – Nu hjælper de senhjerneskade med genoptræning gennem skydesporten

UGGERHALNE: Det var med stor stolthed, at Rene og Lisbeth Stricker fra Uggerhalne forleden besøgte Epilepsiforeningens hovedkontor i Odense for at overrække en check på 67.225 kr.
Beløbet har parret indsamlet ved at holde to skydestævner og gennemføre en 422 km lang vandretur fra Padborg og derfra ad Hærvejen hjem til Uggerhalne.
Udover indsamlingen af de mange penge, var formålet først og fremmest  at skabe opmærksomhed omkring epilepsi og ikke mindst de muligheder, der for at behandle sygdommen.
Lisbeth Stricker, der arbejder som sygeplejerske, blev selv opereret epilepsi for syv år siden.
I dag lever hun et helt normalt liv.

Skabte landsdækkende opmærksomhed

De 67.225 kr.  blev overrakt til Epilepsiforeningens direktør Per Olesen, der takkede varmt for pengene.
Han varogså imponeret over den store landsdækkende medieopmærksomhed omkring epilepsi, som parret fra Uggerhalne skabte gennem deres skydestævner og 422 km lange vandretur.
Det blev nemlig til 48 sider i forskellige aviser, hvoraf de 11 var forsider, to tv-programmer på TV2 og to direkte radioudsendelser på DR P4.
Samtidigt med at skabe opmærksomhed om, at man i nogle tilfælde kan opereres for epilepsi, har Lisbeth og Rene Stricker også arbejdet med at anvende skydesport som genoptræning af senhjerneskade.

Skydning fremmer koncentrationsevnen

Lisbeth har selv – og med stor succes - brugt masser af tid på skydningen, der har den meget virkningsfulde effekt, at man bliver bedre til at koncentrere sig.
Samtidigt føler man heller ikke, at man går til genoptræning - men dyrker en almindelig aktivitet.

Nyt genoptræningsprojekt for senhjerneskadede

Umiddelbart efter sommerferien blev dette projekt overdraget til DGI Skydning Nordjylland, som sammen med DGI Skydning Danmark har investeret 700.000 kr. til formålet.
Der er desuden ansat en forsker, der i forvejen er godt kendt i skydesporten Annegrethe Maanson.
Annegrethe har en Ph.d. i skydningens betydning for børn med ADHD.
Hun skal  de næste tre år undersøge og forhåbentlig bevise, at skydning er godt for genoptræning af kognitive færdigheder efter senhjerneskade.
Udover DGI Skydning Nordjylland, DGI Skydning Danmark støttes projektet også af Aalborg Kommune, Hjerneskadecenter Nordjylland og Aalborg Universitet.

Lisbeth og Rene fortsætter på skydebanen

Lisbeth og Rene Stricker er fortsat med i projektet.
Men nu bliver det på skydebanen.
Her er de sammen med resten af Vodskov Skytteforenings trænerteam klar til at modtage mennesker, der har været ude for et hjernetraume, enten ved ulykke eller sygdom.
Hvis alt går som planlagt og Covid-19-restriktionerne tillader det, går projektet i gang allerede i november.

Gratis for hjernetraume-ramte

Lisbeth og Rene Stricker har allerede indsamlet 5.100 kr., som er øremærket til projektet, mens Vodskov Skytteforening har lovet at stillet skydebaner til rådighed.
Efter planen skal der skydes 20 gange i løbet af en sæson. Det vil foregå mandage og torsdage.
- I første omgang håber at kunne skaffe penge til ti skytter.
- Udgiften til hver skytte med ammunition mm. er omkring 1.000 kr., fortæller Lisbeth og Rene.
Derfor håber parret at finde kunne finde yderligere 5.000 kr., så de ramte personer med hjernetraume kan komme afsted gratis, da de har nok andet at kæmpe med.
- Sidder du og har læst denne artikel i Vodskov Avis og synes, at dette er et spændende projekt, er du velkommen til a kontakte Rene og Lisbeth og Rene på mailadressen: lisbethogrene@landmaal.dk.
Parret vil så tage kontakt dig, når opstarten af "Projekt Hjernefokus" nærmer sig.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: