2020-09-16 10:31:51 | Kategori: Avis

 
Indvielse af 12 ny QR-informationstavler om Institutionsbygningerne i Hammer Bakker
 
VODSKOV: Torsdag den 24. september er der officiel indvielse af 12 nye QR-tavler på det tidligere institutionsområde i Hammer Bakker. 
De nye tavler er et supplement til de 20 QR-tavler, der i blev opsat i juni 2017.
Når du scanner QR’en, der er en speciel stregkode, med din mobiltelefon eller tablet, popper der straks en kort beskrivelse op på skærmen af den bygning, tavlen er opsat ud for: 
- Hvornår er bygningen opført, hvad blev den oprindeligt anvendt til, og hvad bruges den til i dag?
Opstillingen af QR-tavlerne er sket som en opfølgning på Institutionens 100-års jubilæum i 2016, som med bogudgivelse, teaterforestilling og flere andre arrangementer gav fornyet interesse for hele institutionsområdet, dets bygninger og historie.
Med de i alt nu 32 QR-tavler er alle bygninger nu beskrevet. 
Alle med en mobil eller en tablet kan nu gå rundt i det tidligere område og få ikke bare både viden – men også god motion.
Samtidigt har de mange medarbejdere på Ældre- og Handicapforvaltningen med QR-tavlerne fået mulighed for at blive ”lidt mere integreret” i det område, som deres arbejdsplads ligger i.
QR-tavlerne har også givet større interesse for at besøge Museet i Hammer Bakker, der både rummer effekter og billeder fra den daværende åndsvageanstalt.
Det har været et omfattende arbejde både at nedskrive en kort historisk beskrivelse af bygningerne, lave QR-koderne elektronisk, fremstille de fysiske skilte, få dem monteret og få stolperne malet og gravet ned i jorden.
Hullerne til stolperne måtte udgraves med stor forsigtighed, da man ikke vidste, om der lå kabler i jorden.
Det fysiske arbejde i forbindelse med monteringen og malingen af de 12 nye QR-skilte er udført af beboerne på Kriminalforsorgens Udslusningspension i Hammer Bakker.  
- Og de har lavet et flot stykke arbejde.
De historiske beskrivelserne af bygningerne og få dem gjort tilgængelige via QR-koderne er udført af arbejdsgruppe bestående af Rita Andersen, Birthe Gravsen, Bente Nielsen, Jørn Sundby og Vagn Laustsen.
Det er Støtteforeningen, der står bag etableringen af QR-skiltene, der efter indvielsen overdrages til Museet i Hammer Bakker.
Opstillingen af QR-skiltene er støttet af Lions Club Hammer Bakker, Rotary i Nørresundby og Aalborg samt Aalborg Kommune.
Indvielsen af den udvidede QR-tavlerute markeres med en reception på Museet i Hammer Bakker, torsdag den 24. september mellem kl. 14 og 16.
På grund af traktementet skal der ske tilmelding til Birthe Gravsen på tlf. 40 88 61 39 – eller på mail: bjgravsen@turbofiber.dk senest mandag den 21. september.
 
Et eksempel på teksten på én af QR-tavlerne:
DU STÅR VED STOREMOSEVEJ 4 – MASKINPASSERENS TJENESTEBOLIG
Bygningen blev opført i 1920 og var tjenestebolig for maskinpasseren. Senere blev bygningen lavet om til overlægebolig, lægebolig og personalebolig.
I dag rummer det hus Museet i Hammer Bakker, hvor en betydelig samling af genstande fra den gamle anstalt er udstillet. 
Scan QR koden med smartphone eller tablet og læs mere om bygningen dengang og nu ….
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: