2020-08-05 08:00:00 | Kategori: Avis

 
Lisbeth og René Stricker hjemme i Uggerhalne efter 422 km vandretur

UGGERHALNE: Torsdag vendte Lisbeth og René Stricker hjem til Uggerhalne efter en 19 dages og 422 km lang vandretur.
Turen startede i Padborg, hvorfra ruten hjem til Uggerhalne fulgte den gamle hærvej med overnatninger hos både private og på ”Bed & Breakfast”.
Formålet med vandreturen var først og fremmest at sætte fokus på epilepsi – og ikke mindst gøre opmærksom på mulighederne for at blive opereret for sygdommen.
Lisbeth Stricker, der til dagligt arbejder som sygeplejerske, har selv været ramt af epilepsi.
I 2012 blev hun opereret for sygdommen – og er i dag helt anfaldsfri.
- Hovedformålet med vandreturen var først og fremmest at fortælle om mulighederne for at få en virkningsfuld operation. Den er der nemlig ikke mange, der har kendskab til, forklarer Lisbeth Stricker.
Og under turen fik parret fra Uggerhalne stor medieopmærksomhed og kom på forsiderne af bl.a. Ekstra Bladet, Jydske-Vestkysten, Vejle Stifts Folkeblad, Viborg Amts Avis, Aars Avis – og ikke mindst Vodskov Avis, ligesom de har været med i indslag på P4 Midt Vest, P4 Nordjylland og TV2 Nord.
- Dermed levede vandreturen helt op til sit formål: At skabe opmærksomhed omkring epilepsi og  operation. At det så samtidigt lykkedes at samle 62.000 kr. ind til Epilepsiforeningen gennem små og større private bidrag er en ekstra fjer i hatten, smiler Lisbeth Stricker.
Undervejs har mange dagligt kunne følge parret og deres tur op gennem Jylland på Facebooksiden ”Stricker OpTour".
Kort før blev Uggerhalne Lisbeth og René modtaget af familie, venner og mange andre interesserede, der fulgte dem de sidste kilometer af turen hjem til Kongsvænget. På Grindstedvej var der tilmed rejst en flagalle for at hilse parret velkommen hjem.
I indkørslen til Lisbeth og Renés hjem stod Aabybro Mejeri klar med Ryå-softice til de fremmødte, mens Epilepsiforeningen trakterede med pizzaer og sodavand. Også Vodskov Apotek havde en gave  (nogle gode sager til fødderne) med til vandrerne.
- Ja, det har været en særdeles vellykket tur, hvor vi undervejs har mødt mange dejlige mennesker, selvom det danske sommervejr langtfra altid viste sig fra sine bedste sider, tilføjer Lisbeth Stricker.
Hun fremhæver også skydesporten som en vigtig faktor i sin helbredelse for epilepsi.
Sammen med sin mand René er Lisbeth medlem af Vodskov Skytteforening, hvor de har vundet flere Danmarksmesterskaber indenfor skydesporten.
- Her handler det om at lære at koncentrere sig fuldstændigt. Det er ikke kun godt for epilepsi – men også meget andet.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: