2020-07-08 08:30:24 | Kategori: Avis

 
Der arbejdes på at løse ”brostensstøjen” på Vodskovvej

VODSKOV: - Vi er opmærksomme på problemerne med vejstøjen fra PaveSmart-belægningen på Vodskovvej. Sagen er i proces, og efter sommerferien forventer vi derfor at komme med en løsning, der kan udbedre støjproblemerne, fortæller Charlotte Krogh, der er afdelingsleder i Aalborg Kommunes By- og Landskabsforvaltning.
Som led i Aalborg Kommunes renovering og modernisering af den centrale del af Vodskovvej blev der lagt en brostenslignende belægning, kaldet PaveSmart.
Formålet var både at forskønne gaden, ligesom de kunstige brosten skulle få bilisterne til at lette foden fra speederen. Samtidigt blev den maksimale hastighed på strækning sat ned til 40 km/t.
PaveSmart-belægningen viste sig at give voldsomme støjgener hos flere af Vodskovvejs beboere og forretninger.
Britta og Warberg Petersen, der bor i nr. 34 lige overfor Netto og dermed har PaveSmart-belægningen liggende lige udenfor huset blev særlig hårdt ramt.
- Vi har altid været vant til den almindelige trafikstøj, men nu er det blevet helt utåleligt døgnet rundt. PaveSmart-belægningen virker som rumlestriber. Det er bare meget værre.  Havde vi boet ved en motorvej, var der blevet sat støjskærme op. Vejbelægningen giver også rystelser inde i huset, sagde parret sidste sommer til Vodskov Avis.
Efter sommerferien sidste år forsøgte Aalborg Kommunes Anlæg- og Vejforvaltning fat løse støjproblemet ved på den halve vejbane, der vender mod  Warberg Petersens hus at udfylde fugerne mellem de kunstige brosten, så der ikke bliver en ”rumlestribeeffekt”, når bilerne kører over belægningen.
Det hjalp ikke. Det synsmæssige resultat af fugeopfyldningen lader også meget tilbage at ønske.
Der er stadig voldsom støj, også selvom bilisterne overholder 40 km hastighedsgrænsen.
Også fodplejer Lena Kronborg, der driver 3iEen på Vodskovvej 24, er én af dem, der føler sig stærkt generet af støjen fra PaveSmart-belægningen.
- Det er jo helt umuligt at have butiksdøren stående åben om sommeren, og jeg er helt uforstående overfor, at kommunen endnu ikke har foretaget en støjmåling på vejen, siger hun.
 Der har tidligere været en brostensbelægning på Vodskovvej for at dæmpe hastigheden. Også dengang gav det rystelser og støjgener i husene.
I 1993 blev brostenene på foranledning af daværende teknisk rådmand Paul Wrobel, der ved selvsyn have oplevet problemet, fjernet og erstattet af asfalt.
Nu venter beboerne – og flere af de forretningsdrivende på Vodskovvej spændt på, hvad der sker efter sommerferien.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: