2020-06-23 13:56:00 | Kategori: Avis

 
Over 38.000 træer plantet i Vestbjergs folkeskov

VESTBJERG: Mandag morgen gik Aalborg Kommune i gang med at plante en folkeskov med over 38.000 ved Bakmøllevej i Vestbjerg.
Her fik kommunens folk god hjælp af et hold elever og lærere, der dog måtte vente tålmodigt, fordi bilen med træerne blev forsinket en halv times tid på grund af en bilbrand i Limfjordstunnelen.
Vestbjergs nye folkeskov beplantes bl.a. med bøg, eg. lind, ask, skovfyr og flere andre arter.
Tilsvarende rejses der også en folkeskov ved Lundby Bakker/Lundby Krat, så der alt i alt er tale om 100.000 nye træer.
- Jeg er stolt over, at flere års arbejde med at forhandle og købe egnede arealer til skovrejsning er faldet på plads. At vi skaber nye rekreative muligheder både ved Lundby Krat og i Vestbjerg og samtidigt beskytter grundvandet, gør jo kun historien bedre, siger skovrejsningsansvarlig Lars Delfs Mortensen fra Aalborg Kommune
I Vestbjerg sker skovrejsningen i samarbejdet med byens samråd.  På baggrund inputs fra en borgerworkshop er der udpeget et areal til hundeskov, som etableres umiddelbart efter plantningen.
De nye Folkeskove tilplantes med tilskud fra TV2 indsamlingsshowet 'Danmark planter træer' som løb af stablen den 14. september 2019. I
indsamlingsshowet var et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, hvor der blev samlet ind til 1.081425 træer til 47 nye folkeskove i Danmark, hvoraf de 100.000 altså plantes to steder i Aalborg Kommune.
Det er Growing Trees Network Foundation, der star bag folkeskovene.
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: