2020-06-23 13:24:16 | Kategori: Avis

 
Vodskovs brandbil rykker ikke ud lige med samme

VODSKOV:  Man med en god portion god vilje kan man vist godt kalde det en slags ”held i uheld”, at Sankt Hansbålene er blevet aflyst i år.
Lige nu er motoren af Vodskov VeteranBil Clubs fine gamle Triangel-brandbil fra 1946 nemlig afmonteret for at blive repareret.  
- Der har været problemer med afkølingen, hvorfor motoren bliver alt for varm. Derfor skal der bl.a. nye foringer i, fortæller Rolf og Bjarke Uhler fra veteranbilklubben.
Brandbilen er bygget på Triangel-fabrikken i Odense, der fremstillede lastbiler, busser, tog og altså også brandbiler fra 1918 og 1959.
Da den danske bil- og togfabrik dermed for længst er ophørt, er det umuligt at finde originale reservedele til brandbilen.
Vi må derfor selvfremstille både specialværktøj og -motordele, når det røde brandslukningskøretøj skal holdes køreklar, forklarer Rolf og Bjarke Uhler.
Ingen af de to er udlært i mekanikerfaget, men mange års stor entusiasme for motorer og biler giver jo en vis kompetence og færdigheder i ”bildoktoriet”, smiler de.
Rolf og Bjarke forventer, at det 74-årige pragteksemplar af en rød brandbil igen vil være udrykningsklar i løbet af et par uger eller tre. Men det bliver ikke til ildebrand. Vodskovs gamle brandbil blev nemlig taget ud af aktiv tjeneste hos Aalborg Brandvæsen i 1970’erne, hvor mere moderne brandslukningskøretøjer overtog tjenesten.
Man skulle tro, at en så gammmel brandbil har masser af kilometer i hjulene.
-  Men den har rent faktisk kun kørt omkring 17.000 km. Tænk på, at brandbilen gennem årene kun har kørt til brandsteder og derfra hjem til brandstationen. Og det har langt fra været hver dag, forklarer Rolf og Bjarke Uhler, der tilføjer, at Vodskovs Triangel-brandbil har en tvillingesøster – eller er det en bror?,  der er i kyndig og nænsom pleje i en veteranbilklub i Fredericia.
Vodskov VeteranBil Clubs brandbil er i øvrigt forsynet med alt nødvendigt udstyr i form af pumper, slanger, sprøjter, udrykningshorn, blå blink, fuld uniform til brandmajoren og alt efter drøjde og bredde plads til otte ni brandfolk.
Klenodiet gør i dag tjeneste ved byfester og andre festlige lejligheder i lokalområdet.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: