2020-03-17 15:15:18 | Kategori: Avis

 
Sulsted og Vodskov opretter ”nødberedskab” ved uopsættelige kirkelige handlinger

VODSKOV-SULSTED: Regeringens meget omfattende indgreb, der har til formål at begrænse og forsinke spredningen af den verdensomspændende Coronavirus har medført, at skoler, daginstitutioner, biografer, teatre og offentlige arbejdspladser uden livsnødvendige opgaver har måtte lukke.
Lørdag blev grænserne til Danmark også lukket ned med undtagelse af varetransport til og fra landet.
Også kirker og sognegårde er blevet lukket for både gudstjenester, konfirmandundervisning og andre sogneaktiviteter som f.eks. babysalmesang, foredrag og koncerter – foreløbig til og med søndag den 29. marts.

Sulsted Sogn
I både Sulsted og Vodskov sogne opretholdes der dog et ”nødberedskab”.
- Efter konkret aftale med præsten vil det fortsat være muligt at gennemføre kirkelige handlinger som bisættelser, begravelser, bryllupper, dåb og konfirmationer med et begrænset antal deltagere i kirken, forklarer formanden for Sulsted Menighedsråd Ole Dørum Jensen.
Ønsker man at benytte denne nødordning i Sulsted Sogn, skal man kontakte sognepræst Ane Sund Katborg på tlf. 26 33 05 37 eller menighedsrådsformanden Ole Dørum Jensen på 60 16 82 03.

Vodskov Sogn
Også i Vodskov Kirke er det muligt at gennemføre de førnævnte uopsættelige kirkelige handlinger.
- Alt vil foregå under hensyntagen til de retningslinjer, som regeringen og biskopper aktuelt udsteder i forhold til Covid 19-smitterisikoen, fortæller formanden for Vodskov Menighedsråd Hans Jørgen Dalum.
I den periode, hvor Vodskov Kirke er lukket, er både personale og menighedsråd tilgængelige på mail og telefon, hvis der er spørgsmål.
Men også for dem, der har brug for én at tale med.

Sjælesorg over nettet
Folkekirken har desuden tilknyttet ekstra præster til sjælesorg på nettet. (www.sjaelesorg.nu), som er et tilbud om en fortrolig samtale med en præst.
- Corana-virussen og hvad deraf følger giver en helt ufattelig trist situation, som påvirker os alle. Derfor må vi også i kirken støtte op i at rykke sammen uden at være sammen. Kirkens rolle er at give håb og trøst til borgerne i denne krisetid. Vi opfordrer til at vi alle passer rigtigt godt på os selv og hinanden, slutter Hans Jørgen Dalum.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

                   
Så godt dækker Vodskov Avis: