2020-03-11 11:45:38 | Kategori: Avis

 
2.G’erne fra Nørresundby Gymnasium fik en god tur til Rom

NØRRESUNDBY-VODSKOV: Forrige søndag tog 3 klasser fra Nørresundby Gymnasiums 2.g på den planlagte studietur til Rom.
Det passede specielt godt den ene klasse, der er en såkaldt ”papegøje-klasse”, hvor tre studieretninger er slået sammen: Musik, Spansk og Græsk/Latin.  
Her kunne de omkring 20 elever fra græsk/latin og spanskholdet specielt relatere til det romerske/latinske.
Det var bl.a. 2.A’s latinlærer Anders Jensen og historielærer Lasse Taagaard Jensen, som fulgte med på turen.
Studieturen har været planlagt, siden de unge mennesker startede i 1.g. Men det var først i efteråret 2019, det blev bestemt, at destinationen skulle være Rom.
Nervøsiteten steg derfor betragteligt, da flere og flere snakkede om, om turen nu blev til noget, fordi Norditalien i weekenden forinden blev hårdere og hårdere ramt af Corona Virussen .
Det påvirkede specielt to elever fra 2.A græsk/latin-klassen, Camilla Lund fra Vodskov og Marie Larsen fra Try Hede, fordi de to piger - med accept fra skolen – i nogle dage op til havde arrangeret en miniferie i Milano hos nogle bekendte, for derfra at tage toget til Rom og mødes med resten af holdet.
- Milano, der er en del af regionen Lombardiet, blev jo i weekenden inden hårdt ramt af corona virus. Vi var i tæt kontakt med vores venner, som bor nord for Milano, og som vi skulle besøge og overnatte hos. Hvordan var den reelle situation? fortæller Camilla.
- Vi var jo heller ikke interesseret i at komme derned, hvis alting var lukket.
- Tirsdag fik vi at vide, at alle butikker, som ikke handlede med fødevarer ville være lukket. Det samme var tilfældet med museer, større arrangementer og meget andet. Vi ville stadig kunne lande og hygge med vores venner. Men hvad så med togturen fra hovedbanegården i Milano?
Der var mange ubekendte i de dage, fortsætter Camilla Lund.
- Tirsdag aften tog vi beslutning om at aflyse Milano-turen, og så kom udfordringen med at skaffe nye flybilletter direkte til Rom. Det lykkedes heldigvis. Vi skulle bare over København, hvor resten af holdet skulle over Amsterdam, og vi kunne lande nogenlunde samme tid i Rom som de andre, fortæller Marie, som slet ikke var nervøs for at rejse alene sammen Camilla, da hun er meget rejsevant.
 
Ingen virus i Rom
- Jo, der var flere i klassen, som var nervøse over at skulle af sted. Specielt fordi, de var bange for at tage smitten med hjem til svagere familiemedlemmer. Nogle tænkte også på, om museer og spændende steder mon kunne risikere at lukke, mens vi var dernede, fortæller Camilla.
- Eller vi kunne ende i karantæne dernede eller når vi kom hjem. Men vi var tilpas optimistiske og glædede os meget. Der var, da vi tog afsted, ingen tilfælde af virus i Rom-området, hvor vi kun skulle være fra søndag til torsdag. Der var i øvrigt heller ingen tilfælde i Rom, da vi tog hjem igen.
- Selvom jeg har været bekymret med hensyn til virussen, har jeg bestemt ikke fortrudt. at jeg tog med, fortæller Emma Jensen fra Vodskov, der fredagen inden afrejsen stod frem i medierne.
- Det var en uforglemmelig tur. Det mærkes allerede, at klassefællesskabet er blevet markant bedre. Jeg tænker, at medierne måske også har bidraget meget til bekymringerne, da sådanne ting godt kan blive overdrevet. Men Rom var en hyggelig og fredelig by, hvor man på ingen måde kunne mærke nogen tegn på corona.
- I lufthavnene på både ud- og hjemrejsen så vi flere turister, som bar masker for ansigterne. Men der var stort set ingen andre, der gjorde det, fortæller pigerne.
- I byen brugte vi alle flittigt håndsprit og foretog almindelig, grundig håndhygiejne, og ellers brugte vi tiden på at hygge os.
I Rom fik alle ca. 90 elever nogle fantastiske dage med masser af kultur, historie og masser af kilometer i benene.
Begge lærere fra 2.a har været der flere gange før, og programmet var tæt pakket med historiske seværdigheder i alle dagene.
- Der blev spist pizza og pasta, set Colosseum, Peters Kirken, Vatikanet, Forum Romanum og en masse andre spændende seværdigheder. Alt i alt en skøn oplevelse.
- Vi var glade for vores rektor Søren Hindsholms beslutning om at følge udenrigsministeriets anbefaling, og lade os komme afsted, slutter pigerne.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

                   
Så godt dækker Vodskov Avis: