2019-11-19 10:22:42 | Kategori: Avis

 
Vestbjerg Skole satte fokus på grænser – med et grænseløst engagement
 
VESTBJERG: Flere fag blev kombineret på kryds og tværs, da Vestbjerg Skole i sidste uge satte fokus på ”Grænser”. 
Og med især 40-året for Berlinmurens fald og hundredåret for Sønderjyllands Genforening med Danmark, der markeres i juli 2020, var der rigeligt med stof for eleverne at tage fat på.
Baggrunden for, at der blev bygget en Berlinmur, livet og leveforholdene på den østlige og vestlige side af muren. Og ikke mindst hvad, der førte til murens fald og dermed satte et foreløbigt punktum for den kolde krig. 
 
Eleverne fik bygget en kopi af en Berlinmur, som reelt var en dobbeltmur med et mellemliggende område fyldt med dødbringende forhindringer. De fik også bygget en miniatureudgave af Øst-og Vestberlin. Andre elever lavede små plancher, hvor de med fotos og tekst på engelsk fik fortalt hele historien, hvor et såkaldt jerntæppe adskilte øst og vest.
 
Eleverne i 0. til 2. klasse beskæftigede sig med Sønderjylland, genforeningen og krigen i 1864, hvor de bl.a. havde lavet en stor model af Dybbøl, hvor slaget mellem Danmark og Tyskland stod. Her var der lavet et stort antal små modeller af kanoner. På den sydlige side med tysk grundighed og opstillet sirligt og på den danske i en noget mere skødesløs opstilling.
 
Vestbjerg Skoles ældste elever beskæftigede sig med de personlige grænser og at kunne sige fra, som også er et aktuelt emne.
Hele projektet på Vestbjerg Skole kulminerede med et åbent hus for forældre og søskende, hvor de engagerede elever med bl.a. sang og musik præsenterede de opgaver, de med stort engagement har beskæftiget sig med.
 
Som nævnt skulle mange fag kombineres: Historie, dansk, engelsk, kreativitet, sang, musik, optræden, præsentation, formidling, fremlæggelse osv..  
Eleverne udviste et meget stort engagement med deres ”Grænseprojekt”. Og karakteren fra alle, der mødte op på Vestbjerg Skole, kan kun være grænseløs beundring for elevernes og lærernes håndtering af opgaven.
 
Her kan et 12-tal ikke være den øvre grænse på karakterskalaen.. 
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: