2019-11-05 10:16:59 | Kategori: Avis

 
Indvielse med vind i håret
 
VODSKOV: Fredag eftermiddag var salen fyldt på Liselund, hvor beboerne fra Friplejeboligerne, gæster fra hele Vodskov og andre interesserede var inviteret til indvielse af to flotte el-cykler, der for fremtiden skal give beboerne vind i håret.
Til lyden af Vodskov Skoles kors spæde stemmer blev knap 100 gæster budt velkommen til indvielse af to flotte cykler, begge med de karakteristiske røde kalecher, der symboliserer et medlemskab ad Cykling uden Alder. 
Cykling uden alder er en dansk forening, der arbejder for at give ældre mennesker, der ikke selv kan cykle, vind i håret. 
Indvielsen fredag var kulminationen på mange måneders arbejde, og der var store smil, da Arne, som er beboer på Liselund, klippede den røde snor over. Arne var også den første passager i Rickshaw cyklen, og nød turen. 
 
- Indvielsen bød - ud over korsang, på fortællinger fra Dorthe og Pernille Fra Cykling Uden Alder, inden der blev tilbudt cykelture til alle interesserede. Og det var der mange, der havde lyst til, fortæller Jane Franzen, der er en af tovholderne på projektet i Vodskov.
Projektet er et samarbejde mellem Liselund Friplejeboliger og tre lokale ildsjæle, der brænder for fællesskab på tværs af generationer og at give sine medmennesker oplevelser. Dette samarbejde startede allerede i 2018, hvor tanken blev født, og i sommeren 2019 kom den fine donation fra Trygfonden, der gav mulighed for at indkøbe to cykler: en Rickshaw og en cykel til kørestole. Begge cykler har en glimrende elmotor, der giver alle, der har lyst, mulighed for at være frivillige cykelpiloter. Selv når det går op ad bakke.
 
Jane Franzen, der er ”Cykel-Kaptajn”, fortæller at der allerede er en del frivillige, og at gruppen bag nu glæder sig til at få gang i cyklerne. 
- Det er skønt at mærke den opbakning projektet allerede har, og det er jo lige til at blive glad af, når man ser hvordan vores ældre medborgere er et stort smil efter en cykeltur i naturen, siger Jane. 
- Jeg var nok lidt nervøs for min første tur, men det var så fedt at køre med kørestolscyklen, og give beboeren, der ellers ikke har mulighed for at komme ud og køre lidt stærkt, vind i håret, fortæller Søren Madsen Tabor, der ud over at være ”cykelpilot” og en del af opstartsgruppen, også tager sig af de praktiske ting omkring cyklerne.
 
Nu har cyklerne hjemme på Liselunds Friplejeboliger og Vibeke Plesner, forstander, håber på at kunne tilbyde mange ture i den friske luft til beboerne. Personalet har taget godt imod projektet, og nu venter der mange gode timer for både beboere, personale og frivillige. 
 
Onsdag d. 6. november kl. 16,30 er der orienteringsmøde på Liselund for interesserede i at blive cykelpiloter.
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

  

                   Så godt dækker Vodskov Avis: