2019-10-22 09:09:38 | Kategori: Avis

 
Fem klasser på Vodskov Skole skal lave bæredygtig mad
 
VODSKOV: I de kommende uger går fem klasser på Vodskov Skole sammen med omkring 4.000 andre elever i Aalborg Kommune i skolekøkkenerne i kamp for klimaet.
Eleverne skal eksperimentere med klimavenlige fødevarer og måltider i efterårets GoCook, som er Coops madprojekt for børn og unge.
Formålet med projektet er at skabe den første generation, der er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre.
- Hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når der ikke er kød i? Og hvordan er det nu lige med den nye klimavenlige Madpyramide?
Et af GoCooks største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Hvad ka’ bøf, som bønner ikke ka’?
 
Smagekassen bliver i år bestilt af 4 ud af 5 skoler og er denne gang pakket med blandt andet økologiske limabønner og danske økologiske hvidkål og gulerødder, så eleverne kan tilberede danske forårsruller og eksperimentere med at lave burgerbøffer af bønner, når opskriften står på klima-lækre veggiesliders.
- Der er mange, der synes, det er svært at spise klimavenligt, men det behøver det slet ikke være. Vi vil gerne hjælpe børnene med at gøre en forskel for klimaet ved at tage de klassiske hverdagsretter og gøre dem 3 til 20 gange bedre for klimaet. Vi har madmodige børn med til at udvikle retterne, så vi håber, at børn i hele landet er ligeså klar til at prøve nye smagsoplevelser, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook.
 
Ingen løftede pegefingre
 
Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever, som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal både på opdagelse i bælgfrugternes farverige verden, lære om kødets klimaaftryk, madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når kassens mange råvarer skal tilberedes.
 
Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets Smagekasse.
- En af de gode ting ved GoCook er, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta’ den derfra, siger Gorm Wisweh.
 
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

                   
Så godt dækker Vodskov Avis: