2019-10-22 09:07:12 | Kategori: Avis

 
Fire lokale skribenter fortæller deres historie i ”Barn af Vendsyssel”
 
SULSTED: Tirsdag den 29. oktober udkommer de nordenfjordske Lions-klubbens 22. udgave af ”Barn af Vendsyssel”.
Det markerer de to lokale Lions-klubber Hammer Bakker og Hammerpigerne med en reception i Egnsmindesamlingen i Sulsted, hvor bl.a. to af dette års i alt 18 skribenter i ”Barn af Vendsyssel” Bodil Hauge og Leif Christoffersen er til stede.
 
Tylstrup, Sulsted og Uggerhalne
 
Den nye ”Barn af Vendsyssel” indeholder - som de 21 tidligere udgaver af bogen - en bred vifte af læseværdige historier om livet i og udenfor Vendsyssel. 
 
Der er flere lokale skribenter. 
Det er bl.a. Bodil Hauge fra Tylstrup, der bl.a. andet fortæller om en barsk og uhyggelig oplevelse under krigen. 
Leif Christoffersen der er født og opvokset i Sulsted, fortæller om de lokale musikhelte fra ”Kalle Klisters Rockshow” og bandets meritter.
Henning Bitsch fra Uggerhalne leverer en hæsblæsende historie om sit liv med hele verden som aktionsplads, mens nyligt afdøde Børge Adamsen fra Sulsted, der i en årrække var redaktør på bogen, har leveret forordet til den nye udgave. 
Han fortæller selve historien om bogen "Barn af Vendsyssel".
 
Udviklingshistorier
 
Tidsmæssigt starter nogen af historierne med beretninger fra 30’erne og livet under krigen, men hovedvægten er efterhånden kommet op i 50’erne og frem efter. 
Adskillige udviklingshistorier bliver anskueliggjort. Det gælder eksempelvis landbrugets udvikling med udgangspunkt på Dronninglund Hovedgård - og set gennem en lokal journalists virke.  
Henning Bitsch skriver om den teknologiske revolution, som for eksempel udviklingen af elbiler er et udtryk for.
Den store verden og verdenspolitikken gennem ulandsarbejde og den kolde krigs afslutning  - oplevet på nærmeste hold i Rusland - har også haft deltagelse af vendelboer. 
 
Hverdagsliv og levnedsbeskrivelser
 
Hverdagsliv, som det blev levet i de foregående årtier, er som altid essentielle i bogen, det bliver levendegjort gennem fortællinger om livet på Lindholm Kro, uhyggelige og ulykkelige oplevelser under krigen. 
Eller livet som det blev levet i Elling, Ulsted, Hou eller Kaas, eller som musikstjerne i Sulsteds lokale rockorkester. 
Der er levnedsbeskrivelser om hvordan man havner i politik og bliver borgmester i Frederikshavn, postbud i Jammerbugt eller storvognmand i Brovst, dyrlægefrue i Tylstrup eller skolelærer i Ulsted.
Vendsyssel, vendelboerne og Barn af Vendsyssel bliver denne gang også betragtet udefra af gode folk som er kommet til.
Der er således meget godt læsestof i bogen.
”Barn af Vendsyssel” udgives af de nordenfjordske Lions-klubber i ulige årstal, mens Lions-klubberne syd for Limfjorden udgiver ”Barn af Himmerland” i de lige.

Forfatterne
 
Birgit Hansen borgmester i Frederikshavn, Inger Møller Nielsen DGI Nordjylland, ambassadesekretær mm. Ove Hansen, gymnasielærer, journalist Egon Kjøller Nielsen, skoleleder Jens Ravn, farmaceut Bodil Hauge, lærer og musiker Leif Christoffersen, vognmand Kurt Guldhammer. Thorkild, Malte og Helle Nielsen, søskende fra Lindholm Kro, advokat Thorkild Høyer, postbud Leo Kristensen, konsulent Karen Marie Lillelund, konsulent Alice Thaarup, u-landsarbejder, lærer Kaj Østergaard, lektor Niels Jægerum, købmand Sand Sørensen og erhvervsmand og globetrotter Henning Bitsch.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

                   
Så godt dækker Vodskov Avis: