2019-10-08 09:58:22 | Kategori: Avis

 
Vodskov Banko har lukket og slukket
 
VODSKOV: Som Vodskov Avis fortalte for et par uger siden, har folkene bag afviklingen af Vodskov Banko bedt om hjælp til forsat at kunne afholde de ugentlige bankospil i Vodskov Kultur og Idrætscenter hver torsdag aften.
Torsdag aften var 67 spillere mødt op for at deltage i det, der blev det sidste af de ugentlige spil. 
 
Mange spillere har været med i adskillige år. Én af dem er Randi Thomsen, som har spillet banko i Vodskov i 36 år.
- Det var min svigermor som tog mig med første gang. Siden er det lykkes mig at lokke min datter med og det er nu 10 år, at vi sammen er taget fra Aalborg Øst hver torsdag for at spille i Vodskov, fortæller Randi Thomsen.
- Det er bare så hyggeligt her. Jeg kan ikke sige, at jeg har lavet overskud gennem årene, smiler Randi, der hver gang spiller 14 plader, men det er en stor fornøjelse at spille, og så er de dejligt at tænke på, at man støtter to gode foreninger. Det er sørgmodigt, at det er sidste gang i aften.
 
Spillerne fik beskeden om lukningen af banko i pausen af de fire banko-ansvarlige der var på vagt torsdag aften.
- Og det var ikke sjovt. Vi er 8 personer som har drevet Vodskov Banko under Vodskov Håndbold og Vodskov Fodbold gennem mange år, og nu trænger vi til at blive afløst. 
- Det meddelte vi de to foreninger tilbage i starten af juni måned, hvor vi samtidigt gav tilsagn om at lære nye banko-folk op i løbet af september, fortæller Vibeke Lydersen, der sammen med sin mand Asbjørn har været med i over ti år.
- Vi er endda novicer indenfor feltet. Jens Væversted Nielsen, som normalt står for at råbe numrene op, har været en del af Vodskov Banko i 40 år. Jørgen Andersen har også været med i adskillige år - og det samme med Bente Søe, Allan og Susanne Dige og Torben Nielsen.
 
Bankospillene genererer hvert år omkring 25.0000 kr. til både Vodskov Håndbold og Vodskov Fodbold hvert år. 
 
Begge foreninger har siden lagt sig i selen for at skaffe hænder nok til at kunne drive bankospillene videre i samme regi. 
- Det er desværre ikke lykkedes. Vi har kun kunnet skaffe omkring halvdelen af de hænder, der er behov for. Det er kedeligt, at Vodskov ikke længere kan tilbyde banko til de omkring 70 glade deltagere, der spiller hver torsdag, og at håndbold og fodbold ikke længere kan se frem til den økonomiske håndsrækning, fortæller Per Firring Andersen fra Vodskov Fodbold og Pia Smed Sørensen fra Vodskov Håndbold.
- Hvad der skal ske nu er stadig uvist - men vi har ikke opgivet håbet om at kunne tilbyde banko i Vodskov. Vi arbejder videre på sagen. Optimalt ville vi gerne have haft en længere varsel, og fået besked allerede i januar. 
- De frivillige i klubben er forældre, hvoraf mange allerede er engageret i Vodskov Cup, Julekalenderen, kørsel til kampe, pasning af cafeteriet og som trænere. Derfor er det ikke let at hive flere timer ud af travle børnefamilier, fortæller Per Firring Andersen. 
- Vi håber, at kunne tilbyde julebanko. Men det må vi vende tilbage til, fortæller Per Firring Andersen, formand for Vodskov Fodbold.
 
Inden sidste spil i torsdags tog Vibeke Lydersen ordet og takkede for nogle gode år. Straks efter tog en af de trofaste spillere ordet og bad resten af flokken om at rejse sig og råbe et hurra for indsatsen til de otte faste folk, som troligt har lavet banko for Vodskov gennem årene. Det blev også til klapsalver. og stemningen var rørende i Vodskov Kultur og Idrætscenters spejlsal.
- Vi er otte mand som kørt Banko i Vodskov hver torsdag fra starten af september til slutningen i maj – med undtagelse af helligdage. Kun én gang har vi aflyst.  Det var en dag hvor det kun var bæltekøretøjer, der kunne forcere snemasserne, smiler Vibeke Lydersen. 
-Det er ærgerligt, at vi må lukke nu. 
 
- Flere bankospil er lukket omkring i landsdelen, men det har været pga grund af økonomi. Det er jo ikke tilfældet her - med et overskud på kr. 50.000 hvert år er det dobbelt ærgerligt. Vi har gjort det for foreningernes og det sociale samværs skyld. Ingen af os har faktisk selv spillet fodbold eller håndbold, men det skal jo ikke komme an på det.
 
Også veteranerne fra Vodskov Fodbold som hver torsdag er mødt op for at stille bordene og stolene op, blev rost og takket. 
 
- Jeg vil ikke udelukke, at jeg vil være en del af Vodskov Banko, hvis det kommer op at stå igen. Jeg hjælper gerne med at lære folk op, men det skal være stabilt og det skal være fleksible og engagerede folk der skal køre bankospillene videre, slutter Vibeke Lydersen.
 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

  

                   Så godt dækker Vodskov Avis: