2019-07-22 14:30:12 | Kategori: Avis

 
Uggerhalne er blevet en rigtig skulpturby
 
UGGERHALNE: Søndag eftermiddag kl. 14.00 sættes der officielt punktum for Galleri Hammers tre uger lange skulpturfestival ”Summer Street Art” i Uggerhalne.
Det sker med en såkaldt ”ArtWalk”, der starter på adressen Grindstedvej 4, og hvorfra der vandres mellem den godt halve snes skulpturer, der er opstillet langs vejen gennem Uggerhalne.
Under skulpturvandringen vil rådmand Mads Duedahl afsløre en mindeplade for Asger Jorn ved Villa Verna, hvor den senere så verdenskendte kunstner arbejdede, da han i starten af 1940’erne boede i Uggerhalne.
 
International kunst
Der har – til og fra – deltaget 18 kunstnere fra Italien, Marokko, Spanien, Holland, Norge, Tyskland og Danmark i skulpturfestivalen, der har base hos Galleri Hammer.
Skulptur-festivalen blev officielt skud i gang af byrådsmedlem Lasse Frimand Jensen fredag den 5. juli.  
Lige siden har interesserede kunnet kikke indenfor på Galleri Hammer og dets værksteder for at følge arbejdet, snakke og spise sammen med kunstnerne.
 
Gensidig inspiration
Flere af kunstnerne har tydeligvis ladet sig inspirere af hinanden. 
Det gælder bl.a. den marokkanske kunstner Hosein Jaddad, der sædvanligvis kreerer sine figurer i ler.
Han har blandt andet ladet sig inspirere af kunstnerparret Birgit Christensen og Carsten Lynghøj fra Guldbæk, der bygger deres skulpturer op på et skelet af flamingo (skumplast), som de saver ud i forskellige former. 
Derefter modelleres den rå flamingo-skulptur med Make-Make, der bedst kan beskrives som en slag ”modellervoksagtig” beton. 
Når Make-Make’en er hærdet, hvilket sker forholdsvis hurtigt, får den samme egenskaber som almindelig beton.
 
Vandhund
Da Vodskov Avis besøgte kunstværkstedet var Carsten Lynghøj ved at skabe skulpturen ”Vandhund”, som er en nøgen kvinde med et hundehoved. 
- Intet nedsættende om kvinder. Dem elsker jeg. Den færdige skulptur skal opstilles foran Uggerhalne Vandværk, hvor den placeres i et badekar, lænket til en bruser og med vand rindende ned over sig. Deraf skulpturens navn ”Vandhund”.
 
”Klimatosser”
Også Birgit Christensen var med samme slags materialer i gang med at forme sin skulptur – en stor jordklode, der symboliserer forureningen og klimaforandringerne. 
Vandet nærmest fosser væk fra den blå planet.
Hun kalder sit værk ”Jorden bløder”, og den skal efterfølgende farvelægges.
Det samme tema med klimaforandringerne går igen hos John Bisgaard, der er i gang med at lave en jordklode med tykt ståltrådsskelet. 
Senere skal kontinenterne svejses på, men dog således at jordens kerne stadig vil være synlig.
John Bisgaard arbejder sædvanligvis i de helt store formater med bl.a. gavlmalerier. Han har også  lavet vægmalerier på hospitalsgangene på Aalborg Syd og Nord. 
John Bisgaard fortæller, at den lille jordklode, han netop er i gang med, derfor nok bliver en model for et senere kunstværk i stor skala.
 
Spansk flamingodanserinde
Det unge spanske par Carmen Sampedro Elvira og Jose Casado Conzales  fra Granada arbejder på en stor flamingo-danser-skulptur 
Da Vodskov Avis besøgt værkstedet på Galleri Hammer, havde parret lavet skelettet til flamingodanserindens kjole i hønsetråd. Det skal nu dækkes til med stof og have et lag Make-Make-beton.
Carmen fortæller, at hun læser økonomi og ikke er udøvende kunstner.
- Det er min kæreste Jose til gengæld. Han laver smykker, men har aldrig før prøvet at lave skulpturer i så stort format.
Heller ikke italienske Paola Cirino har tidligere arbejdet med skulptur. 
Til dagligt arbejder hun med grafisk design, som må betegnes som en todimensionel kunstart.
Det skræmmer hende dog ikke at kaste sig ud som skulptør – og ligesom de øvrige at opbygge figuren på et skelet og modellere op med Make-Make-beton.
 
Erfaren marokkansk skulptør
For marokkanske Hosein Jaddad er det som tidligere nævnt først gang han arbejder med Make-Make-beton.
Men han er en erfaren skulptør, som galleriejer Henning Bitsch tidligere året besøgte og arbejdede sammen med på hans kunstværksted i Marrakesh. 
Hoseins skulptur er arabiske bogstaver sat oven på hinanden – og som betyder ”Danmark”. 
- Skulpturen skal udtrykke venskab – og at vi på trods af kulturelle forskelle ikke er så forskellige, fortæller han.
 
Jonny Hefty og Hartvig Hansen
Også rapperen Jonny Hefty og maleren Hartvig Hansen har været forbi det kreative miljø på Galleri Hammer og har sammen malet et stort farve- og glædestrålende maleri, der illustrerer de muligheder, der er for sjove aktiviteter i Hammer Bakker.
Galleriejer Henning Bitsch håber, at der ligesom skulpturerne kan findes et sted at opstille det store maleri på Grindstedvej.
Skulpturerne har givet anledning til mange diskussioner i Uggerhalne. Nogle er begejstrede, andre imod. 
- Det er netop formålet med kunst. At få folk til diskutere og snakke sammen. Kunst må aldrig blive ligegyldig. 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: