2019-04-15 10:47:50 | Kategori: Avis

 
Vester Hassing Skoles 1. klasser belønnet med pokal for Danmarks lækreste madpakke
 
VESTER HASSING: Børnene i Vester Hassing Skoles to førsteklasser fik sig noget af en overraskelse torsdag formiddag, hvor de fik uventet besøg af Thomas Jensen fra Mejeriforeningens Skolemælksordning. 
Den uventede gæst kunne fortælle eleverne, at de - blandt flere hundrede andre klasser - havde vundet førstepladsen i den landsdækkende konkurrence om at smøre Danmarks lækreste madpakke.
Som symbol på førstepladsen fulgte også ”den gyldne madpakke” til at pryde klasselokalet og 5.000 kr. til restaurantbesøg. Desuden fik alle børn udleveret en T-shirt og en kakaomælk.
 
Kreative evner
De to førsteklasser i Vester Hassing har haft alle de kreative evner i brug og bl.a. lavet super sunde ting til madpakken.
Eksempelvis grovboller og rugbrødsmadder med salat, avocado og pålæg, og så en masse spændende spyd med frugt og bladede grøntsager. 
Det hele anrettede børnene, så det både så lækkert og sjovt ud, fx banan med blåbærøjne og radisemund.
 
Sunde og flotte madpakker 
I begrundelsen for at kåre Vester Hassing Skole til vinder fremhæver dommerpanelet, at børnene har arbejdet med principperne om masser af grønt og groft – og en pyntning af maden, så den blev flot og appetitlig at se på og gav stor lyst til at sætte tænderne i. 
- Hele klassen er virkelig gået op i Madpakkedysten. De har været rigtig gode til at samarbejde og har haft det sjovt og hyggeligt samtidig med, at de har lært en masse om sund mad. Børnene har gjort en stor indsats for at kreere både sunde og flotte madpakker, som både øjne og munde har lyst til at spise. De har fået nye ideer til madpakken, som de allerede nu bruger. Børnene har fået masser af viden og inspiration om sund mad gennem undervisningsmaterialet, som både var sjovt, informativt og lige til at gå til, fortæller lærer Louise Holm Hansen, Vester Hassing Skole.
 
Vigtigt at involvere børn i madpakken
Hver uge bliver der smurt ca. 11 mio. madpakker rundt om i Danmark. 
Mange forældre kender til tanker, der kredser om, hvad man nu skal finde på til ungernes madpakke.
- Madpakkedysten er sat i søen for at få mere fokus på det gode måltid i klassen. Det er rigtig godt, når børnene bliver involveret i at lave sunde og lækre madpakker, fordi en god madpakke og en hyggelig spisepause i skolen er så vigtig. Både med hensyn til at have det rigtige ’brændstof’ til hjernen og for at styrke sammenholdet i klassen, siger projektleder Louise Poulsen fra Mejeriforeningen. 
Hun minder om, at en madpakke som barnet selv har været med til at smøre bare smager bedre end en, som mor eller far har lagt i skoletasken. 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

                   
Så godt dækker Vodskov Avis: