2019-04-09 08:59:27 | Kategori: Avis

 
AGF - Ajstrup Gymnastikforening fejrer 100- års jubilæum
 
AJSTRUP: I en tid, hvor mange store og i øvrigt velfungerende foreninger, har problemer med at besætte bestyrelsesposterne, kan den lille Ajstrup Gymnastikforening fejre sit 100-års jubilæum.  
Her er der ingen, der sådan lige løber af pladsen.  
Formanden Ove Christensen har været med i bestyrelsen siden 1968, hvor han har bestridt hverv som kasserer, næstformand og de sidste mange år også formandsposten. 
De fire øvrige er også solide og erfarne folk. Den slags giver ro og stabilitet.
 -I årenes løb har vi endda været leveringsdygtige af fire formænd til idrætsforeningerne i ”nabolaget”, smiler Ove Christensen.
 
Man fornemmer også en både varm og hyggelig stemning i den lille klub, hvor det sociale samvær har højeste prioritet, selvom klubbens eneste syv-mandshold med en samlet spillertrup på 12, har tabt samtlige sæsonens kampe i den såkaldte Vodskov Veteran-fodboldturnering, dog lige med undtagelse af den sidste. 
- Men vi selvfølgelig altid gerne vinde, understreger Ove Christensen.
Udover fodboldholdet har Ajstrup Gymnastikforening (AGF) også en badmintonafdeling med 20 medlemmer, der har fast spillested i Sulsted Hallen. 
Der er også gennem årene blevet spillet håndbold i stor stil. De senere år sammen med Sulsted og Tylstrup i klubsamarbejdet ASTA. På grund af vigende tilslutning ophørte samarbejdet, og håndbolden er nu en afdeling under TUI – Tylstrup. 
 
Som foreningens navn antyder har der oprindeligt været dyrket gymnastik, dog ikke i de sidste mange år.
AGF har, da klubben havde flest medlemmer, både spillet håndbold og fodbold på højt niveau.
Dengang talte man omkring 1.200 medlemmer, hvoraf hovedparten dog var passive.
AGF var nemlig arrangør af nogle af de dengang meget populære baller på Tylstrup Kro, hvor især navne som Keld & The Donkeys, Danny & The Royal Strings, Bongos og Stjernekvartetten trak fulde huse.
Det skæppede godt i klubkassen.
 
Ajstrup Gymnastikforening holdt også store årlige sommerfester med masser af fodbold og forskellige former for festivitas på program.
AGF’s baneanlæg er oprindeligt en mark, som Sulsted-Ajstrup Sogneråd i 1956 eksproprierede for at omdanne til en sportsplads for både idrætsforeningen og den daværende og nu for længst nedlagte Ajstrup Skole. 
- Det var den tidligere ejer af marken så utilfreds med, at han under fodboldkampene kunne finde på at cykle henover banen med sin hund.
 
AGF råder i dag over et fint klubhus med alle nødvendige faciliteter som køkken, toilet, omklædningsrum og et stort opholdslokale. 
Jubilæet markeres med en reception lørdag eftermiddag i klubhuset, hvor både nuværende og tidligere medlemmer samt andre, der på én eller anden måde har forbindelse med klubben, er velkomne til at kikke indenfor. 
- Det gælder i øvrigt også vore rivaler i Vodskov Veteran-fodboldturneringen, slutter Ove Christensen.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Privatlivspolitik

  

                 Så godt dækker Vodskov Avis: