2019-02-26 10:13:06 | Kategori: Avis

 
Ungt rumænsk par har åbnet ”Take Away” i Langholt
 
LANGHOLT: Forrige mandag gik Ioanina og Andrei Comorods årelange drøm i opfyldelse: at få foden under eget bord med en ny ”Take Away”-forretning i Langholts tidligere solcenter.
Det blev samtidigt en overraskelse for Langholts borgere, hvoraf flere dog godt havde bemærket, at der skete et eller andet bag de tildækkede vinduer på Horsensvej 13, hvor Comorod-familien har boet siden 2017. 
– Vi valgte at gå lidt stille med vore planer og åbningsdatoen, fortæller Ioanina Comorod.
- Vi har en lille søn på ét år, og da vi ville lave det hele selv, var det lidt usikkert, hvornår Take Away-forretningen ville stå klar til åbningen.
 
Fra London til Langholt
 
Ioanina og Andrei mødte hinanden i Rumænien, hvor de begge kommer fra. 
Mens Ioanina arbejdede i en bank, tog Andrei til London, hvor han i syv år stod i spidsen for et cateringfirma.
Det er også herfra han har taget meget inspiration med sig til Langholt. Det er bl.a. den spændende skinkesteg på de roterende grillspyd i ovn, hvor han også tilbereder kyllinger uden friture.
Den nye ”Take Away” i Langholt har også spændende salater, sandwich og burgere på menukortet.
 
Lysten til at blive selvstændige
 
Da det unge par for otte år siden valgte at flytte til Danmark, skete det af ren udlængsel og lyst til noget nyt frem for det Rumænien, de kom fra.
De bosatte sig i første gang i Aalborg, hvor Andrei fik arbejde som køkkenchef hos Sushimania, mens Ioanina arbejdede som tjener samme sted.
Lysten til at blive selvstændige – med netop den type mad, som de selv ønskede at fremstille - var stadig intakt. 
Da parret også tænkte på at få børn, valgte de i 2017 at købe huset på Horsensvej 13 i Langholt. Her var det især mulighederne i det tidligere solcenters lokaler, der vakte deres interesse.
 
Café og legeplads
 
Til sommer planlægger Ioanina og Andrei at etablere et lille café-område med tre-fire borde i baghaven – tillige med en lille legeplads for byens børn. 
- Det bliver et sted, hvor man kan få en kop kaffe og en sandwich, mens børnene leger.
- Idéen opstod, da jeg var på barsel med vores søn.  Jeg savnede et sted, hvor jeg kunne gå hen og mødes med andre mødre, fortæller Ioanina.
 
Flot modtagelse
 
Det er uden tvivl Andrei, der er kokken.
- Jeg hjælper naturligvis i køkkenet og med ekspeditionerne. Og jeg skal også stå for alt det administrative, smiler Ioanina.
Indtil videre er Andrei’s Grill åben i frokosttiden – med en lille pause – frem til aftenen.
- Nu må vi så se, hvordan folk i Langholt tager imod os. Vi har fået en forrygende start med mad over disken – og masser af lykønskninger. 
- Senere får vi en fast lukkedag, og på sigt skal vi nok også have hjælp i køkkenet. Vores søn skal jo også se os ind i mellem, tilføjer Ioanina på et flot dansk.
 
Mange sultne kunder
 
Da Vodskov Avis besøgte Andrei’s Grill var der stor tilstrømning af sultne kunder.
Blandt dem var Christian Schultz, der for halvandet år siden flyttede med sin familie fra Vodskov til Langholt.
- Vi valgte at flytte, fordi vi får mere hus for pengene her i Langholt. Og så er det ret fantastisk, at vi i løbet af kort tid har fået både købmand og et spisested med Take Away, fortæller han, mens han venter på familiens aftensmad.
- Det skal selvfølgelig prøves. Og er det lige så godt, som jeg har hørt, vil vi ikke længere bruge tid på at køre til Vodskov og hente mad.
 
Godt for Langholt
 
Også Langholts nye købmand Pernille Deroche glæder sig over, at byen har fået en ny forretning.
- Det er skønt, at der kommer mere liv i Langholt. Det giver mere trafik. I min familie har vi allerede smagt på maden fra Ioanina og Andrei. Og den er bestemt godkendt. 
- Flere af mine kunder har spurgt, om det ikke er træls af få en konkurrent. Men sådan ser jeg ikke på det. Det er mere en samarbejdspartner. Med bl.a. sandwich på menukortet rammer de jo også et behov, som man ellers skulle køre langt efter at få opfyldt.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: