2018-12-18 11:06:17 | Kategori: Avis

 
Trækirken ved Attruphøj skal have nyt liv
 
VODSKOV: Det er næppe alle, der ved, at der i Vodskov ligger en lille trækirke ved Attruphøj.
Kirken blev opført i 1958 af beboerne på det daværende epileptikerhjem og ligger tæt på det nye Attruphøj, der er idag er et center for senhjerneskadede borgere.
Kirkebygningen er inspireret af både vikingetiden og afrikanske hytter, hvor taget bæres af træstammer, der fældet i Hammer Bakker. 
Den 60 år gamle trækirke trænger til en større renovering.  Derfor er der nu søgt om en million kr. hos Real Dania, så projektet kan gennemføres.
- Her har vi brug for hjælp og opbakning fra borgerne i Vodskov. For at komme i betragtning til økonomisk støtte, har vi brug for minimum 200 likes på Real Danias hjemmeside www.undervaerker.dk. Skriv Attruphøj i søgefeltet (luppen), klik på billedet af trækirken, følg anvisningerne og klik Like, forklarer sognepræst Bodil Bolding.
Trækirken ved Attruphøj er en del af Vodskovs historie som institutionsby. Den lokalhistorie skal gøres mere levende ved at gøre kirken mere anvendelig og tilgængelig med adgang fra vandre- og cykelstierne i det naturskønne område.
Samtidigt er det planen at etablere en rasteplads for cyklister og vandrere. Den renoverede trækirke skal ligeledes kunne fungere som stillerum for pilgrimsvandrende på Hærvejsruten og andre, der bruger området.
I forbindelse med projektet er der etableret en følgegruppe med repræsentanter fra Attruphøj – Center for senhjerneskadede og Aalborg Kommune samt frivillige fra Vodskov Menighedsråd, Samrådet og stedets naboer.
Sognepræst Bodil Bolding har enkelte gange brugt trækirken til gudstjenester for både Attruphøjs beboere og Vodskovs borgere. Og det vil hun gerne gøre i lidt større omgang fremover, hvis det lykkes at skaffe midler til renoveringen.
Og det kan du som nævnt hjælpe med til ved at give dit klik på www.undervaerker.dk.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: