2021-05-05 07:02:00 | Kategori: Avis

 
Seniorerne på Onsdagsholdet er guld værd for Tylstrup

TYLSTRUP: I april 2016 blev der indkaldt til borgermøde i Tylstrup.
Formålet var et engagere borgerne i en fælles aktiv indsats for byen, hvor enkelt skulle bidrage med sine evner og tidsmæssige formåen.
Indvånerne i Tylstrup skulle ikke blot være borgere – men MEDborgere - underforstået føle et ejerskab for deres by.
Der blev nedsat flere arbejdsgrupper med hver sine opgaver.
Én af de mest aktive og fortsat arbejdende grupper er Onsdagsholdet, der er sammensat af en håndfuld seniorer, der inden deres tid som efterlønnere eller pensionister i høj grad har været med til at præge Tylstrup.
Onsdagsholdet består i dag af uddeler Jonas Bertelsen, møbelhandler Bent Larsen, formand for TUI Hans Nibe Hansen, halinspektør John Thomsen og elektriker Frede Jepsen – alle med et ”tidligere” foran titlerne.
De arbejdsomme seniorer mødes hver formiddag kl. 9.00 til en gang kaffe og rundstykker i Tylstrup Hallens cafeteria, hvorefter formiddagens arbejde går i gang.
Arbejdsopgaverne er vidt forskellige. Dog alle med det udgangspunkt, at Onsdagsholdet kun tager sig af de ting, der ellers ikke ville blive lavet.  
Arbejdsopgaverne må heller ikke være konkurrenceforvridende over for områdets professionelle håndværkere.
Onsdagsholdet har udført en del opgaver, bl.a. småreparationer og vedligeholdelse af forskelligt udstyr byens stadion og legeplads.
Holdet sørger også for ophængning af Tylstrups juleudsmykning.
- Det er eksempelvis kommunen, der slår græsset på stadion. Den store plæneklipper kan ikke nå under gærderne mellem kampbanen og tilskuerpladserne. Så den sørger vi for at slå, fortæller Hans Nibe Hansen.
Lige i øjeblikket er Onsdagsholdet i fuld gang med at opsætte redekasser på træerne i Tylstrup Byskov – øst for stadion.
- Det er en større videnskab, hvor der i høj grad er brug for "kassetænkning" afhængigt af hvilke fugle, man ønsker skal bosætte sig. Det gælder både hvor højt redekasserne skal sidde i – og størrelserne på indflyvningshullerne, lyder det fra Onsdagsholdet.
De mange fuglekasser skal fremme biodiversiteten i området med både småfugle og de lidt større. Der er også opsat egernkasser, der har tre huller: Et foran og et i hver side.
Der er endda opsat redekasser til falke. Dermed kan det med lidt god vilje påstås, at Tylstrup nu har fået sin egen Falk-station.
Jo, Onsdagsholdet arbejder med mange forskellige opgaver – overalt i Tylstrup By. En gammel bænk skal repareres – andet skal males eller vedligeholdes.
Der ingen tvivl om, at de lettere bedagede gutter kan deres håndværksmæssige kram, og at de møder velforberedte op til opgaverne.
- Der bliver vel også hygget undervejs?
- Nej, der bliver nu mere mobbet, griner Jonas Bertelsen.
Men en lille times samvær med de fem gutter, fornemmes det tydeligt, at den såkaldte mobning er af en yderst godmodig art. Og at de kan lide hinandens fællesskab.
For Tylstrup er de guld værd.

 
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: